Norge

Reddet skøyteløper opp av fjorden

Rolf Utgård dro en skøyteløper opp av det livsfarlige kalde vannet ute i Oslofjorden.

Mye folk på isen i indre oslofjord i går. Fagforeningsveteranen og skøyteentusiasten Rolf Utgård advarer folk mot å gå for langt ut.
  • Mona W. Claussen
    Mona W. Claussen
    Journalist

Politihelikopteret i Oslo måtte søndag ettermiddag settes inn for å jage folk av isen etter at

Les også

Flere gjennom isen i Oslofjorden

.

Dro ham opp etter skistavene

Tidligere Kværner-tillitsvalgt Rolf Utgård er en av dem som befant seg ute på isen. Han var med i en gruppe på 45 turskøytere fra Skiforeningens skøytegruppe.

Da de oppdaget at isen begynte å bli tynn, trakk de seg innover mellom Malmøya og Malmøykalven.

— Da ble noen av oss oppmerksom på en skøyter som vi syntes var vel langt ute. Etter noen minutter så vi ham ikke lenger, og dro derfor ut for å sjekke. Da lå han i vannet ved den tykkere iskanten, ute av stand til å komme seg opp, sier Utgård til Nettavisen.

— Vi dro ham opp ved hjelp av skistavene han holdt rundt. Han mente selv han ikke hadde klart seg så mye lenger i det kalde vannet, sier fagforeningsveteranen som også har skrevet Skøyteboka .

Risikosport

— Like ved, langs den samme iskanten, registrerte vi to hull til, en med ski og en trolig med skøyter. Skiløperen hadde åpenbart kommet opp ved egen hjelp. Han hadde uansett gullhår helt fra knærne og opp til nakken. Hadde han kommet lenger ut, rundt 100 meter, kunne trolig verken vi eller andre hjulpet ham, andre enn et helikopter, sier Utgård til Nettavisen.

Både politiet og brannvesenet advarer folk sterkt mot å gå på isen. Politiet vurderer å legge ned ferdselsforbud på isen i indre oslofjord.