Norge

Anundsen: Politiet bør ikke gi råd om å trekke ytringer

Truslene mot blogger Sophie Elise Isachsen (21), i kjølvannet av debatten om Mannegruppa Ottar, nådde stortingssalen onsdag.

  • NTB
Bloggeren Sophie Elise Isachsen ble anbefalt å trekke et kritisk innlegg om Mannegruppa Ottar av hensyn til sin egen sikkerhet. Onsdag kom saken opp i stortingssalen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

SVs Karin Andersen ville vite om justisministeren synes det er greit at politiet skal ha bedt bloggeren om å fjerne et innlegg på Facebook-siden, der hun kritiserte medlemmene av gruppen. Rådet skal ha blitt gitt av hensyn til Isachsens sikkerhet.

– Det er uakseptabelt å kneble kvinner og jenter når de utsettes for trusler, fastslo Andersen.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) svarte at han deler SV-representantens syn, selv om han ikke gikk direkte inn i saken til Isachsen.

– Det er ikke et råd som vi normalt vil forsvare. Det skal ikke anbefales noen å trekke tilbake eller slette en ytring i den hensikt å redusere trusselen, sa Anundsen, som understreket at det er politiets oppgave å beskytte ytringsfriheten og de som ytrer seg.

– Jeg har registrert at bloggeren selv er fornøyd med dialogen hun har hatt med politiet. Det synes jeg er bra, sa Anundsen.

Isachsen har anmeldt flere av medlemmene i Facebook-gruppa til politiet.

Les også

  1. Debatt: Det er ikke Sophie Elise som burde bli bedt om å holde kjeft, men medlemmene i «Mannegruppa Ottar»

  2. Nei, medlemmer i Mannegruppa Ottar, dere er ikke ekte mannfolk | Georg Blichfeldt

  3. Kvinnegruppa Ottar om Mannegruppa Ottar: - De gjør oss en tjeneste

Les mer om

  1. Sophie Elise Isachsen
  2. Anders Anundsen