Norge

Storeier solgte seg helt ut av Norwegian

Investeringsselskapet Ferd har solgt seg helt ut av Norwegian etter å ha eid en betydelig aksjepost i flyselskapet.

Konsernsjef Bjørn i Norwegian fotografert i forbindelse med aksjeemisjonen i forrige uke. Fredag kom nyheten om at investeringsselskapet Ferd Invest selger en stor eierpost i selskapet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB

Ferd-eier og investor Johan H. Andresen har fulgt Norwegian som eier helt siden flyselskapet ble børsnotert i 2003. De siste to årene har Ferd Invest vært én av de største aksjonærene i Norwegian, men nå har selskapet solgt seg ut, skriver Dagens Næringsliv.

– Ferd har hatt en finansiell investering i Norwegian, og vi kan bekrefte at vi nå har solgt, skriver konsernsjef Morten Borge i Ferd i en epost til avisen.

Ifølge den siste aksjeutskriften var Ferd med 1,6 millioner aksjer fjerde største eier i Norwegian. Aksjeposten utgjorde 3,6 prosent av aksjene i selskapet. Bare HBK Holding som er eid av Norwegian-sjef Bjørn Kjos og styreleder Bjørn Kise, Folketrygdfondet og luftfartsgruppen IAG i London satt på større eierposter.

Også IAG varslet nylig at de ville selge seg helt ut etter at planene om å kjøpe hele Norwegian ble skrinlagt.

– Vi har støttet selskapet lenge, men i forbindelse med den planlagte emisjonen har vi gjort en ny vurdering og konkluderte med at vi ønsket å selge, sier Borge videre.

Aksjekursen for Norwegian falt med 4,31 prosent fredag. Den siste måneden har aksjen falt hele 40 prosent i verdi.

Les mer om

  1. Bjørn Kjos
  2. Luftfart
  3. Norwegian