Maren Ueland bisatt fra Time kirke i dag

En fullsatt kirke på Jæren tok mandag et siste farvel med Maren Ueland. Den 28 år gamle studenten som ble drept i Marokko i fjor, ble bisatt fra Time kirke.

Pål Christensen/Aftenbladet
  • NTB
  • Ove Heimsvik

Blant dem som var til stede, var helseminister Bent Høie (H), som talte på vegne av regjeringen, og Marokkos ambassadør til Norge, Lamia Radi. Rundt 40 studenter som gikk sammen med avdøde på Universitetet i Sørøst-Norge, var også kommet til bisettelsen.

– Vi føler med dere i den svarte sorgen og det såre savnet, sa Høie i sin minnetale til Maren Uelands familie og venner. Samtidig understreket han at hendelsene ikke må bidra til at «vi lar fliken av frykt vokse seg større».

- Vi må fortsette å dra fritt og fryktløst ut i verden. Vi må fortsette å leve livet. Slik Maren gjorde det, sa Høie.

Ble drept på ferie

Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen studerte sammen og var på ferie i Marokko da de ble drept før jul. De ble funnet døde i Atlasfjellene mandag 17. desember, i det som har blitt omtalt som en terrorhandling.

Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen mintes med to minutters stillhet ved Universitetet i Sørøst-Norge, der de begge var studenter, tidligere i januar.

Louisa Vesterager Jespersen ble bisatt fra Fonnesbæk kirke på Jylland sist lørdag.

– Det er en uvirkelig sak, det som har skjedd. Det er en veldig trist sak. Det har vært en tung tid for alle, men aller mest for familien, sier ordfører Reinert Kverneland (H) i Time kommune til NTB.

Les også

Dette vet vi og dette vet vi ikke om drapene i Marokko

Stor oppslutning

Kommunen har gjort det den kan for å følge opp familien slik de måtte ønske. I tillegg har den gitt tilbud til ungdom i skoleverket og på helsestasjon om de har hatt behov for å snakke med noen.

– Fakkeltoget vårt viste at det var stor oppslutning om det. Lokalsamfunnet har vist medfølelse og omtanke for familien, sier han.

Prest Stein Ødegård forretter under bisettelsen til Maren Ueland i Time kyrkje på Jæren mandag.

Vamp-vokalist sang

Maren Uelands søster leste minneord. Deretter leste Brynes sogneprest Stein Ødegård minneord på vegne av familien.

– Mange tar del i avskjeden med Maren. En hel nasjon er berørt av noe som ikke skal skje med en av våre. Vi er alle forskjellige, men her og nå er vi dypt forent i delt sorg. Vi vil følge Maren til hennes siste hvileplass og ta vare på henne i våre hjerter, sa Ødegård.

Vamp-vokalist Jan Ingvar Toft sang «Hvem kan seile foruten vind», "13 humler» og «Jentene på landet» , og en av 28-åringens medstudenter og venninner i Bø avsluttet sitt minneord med å lese Einar Skjæraasens dikt «Jeg vil til skogen», med tanke på Maren Uelands nærhet til naturen.