Norge

Hareide bruker Kollen-kaos som argument mot liberalisering

KrF-leder Knut Arild Hareide mener kaoset og fylla i Holmenkollen lørdag viser at det er feil å gjøre det enklere å drikke på offentlig sted.

Både alkoholen og logistikken bidro til kaoset i Kollen lørdag. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

 • NTB

Det som skjedde i helgen, må ikke skje igjen, sier Hareide til NRK. I tillegg til at han mener arrangøren må ta sin del av skylda for at folkefesten ble en fyllefest som gikk over styr, henvender KrF-lederen seg også til sine kolleger i politikken.

– Holmenkollen 2018 må være en vekker for de partiene som nå ønsker at vi skal gå i feil retning, ved å gjøre det enklere å drikke på offentlig sted, sier han. Hareide mener Høyre må benytte sitt landsmøte til å markere motstand mot å tillate drikking på offentlig sted og viser til at partiet tidligere har gått inn for å tillate «pils i parken».

Unge Høyre-leder Sandra Bruflot vil heller ikke ha en gjentakelse av lørdagen i Holmenkollen, men hun er uenig i Hareides virkemidler. Hun påpeker også at Kollen ikke er regulert som park og at Høyres tidligere vedtak dermed ikke gjelder rundt skianlegget. Hun mener det ikke blir vanskeligere for politiet å reagere ved lignende hendelser, selv uten et drikkeforbud.

– Det regulerer forskjellige ting. Hvis folk ikke oppfører seg, eller er overstadig beruset, skal politiet selvsagt ha mulighet til å gripe inn, sier hun til NRK.

Les mer om

 1. Holmenkollen
 2. Kristelig Folkeparti (KrF)
 3. Knut Arild Hareide

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Ap til frontalangrep på det private helsevesenet: Vil nekte offentlige leger å jobbe på si i det private

 2. POLITIKK

  Hareide trekkplaster på rød samling

 3. NORGE

  Lite parkfyll, men mange klager på bråk fra hjemmefester

 4. NORGE

  Arrangøren etter Kollen-kaos: – Vi klør oss i hodet nå

 5. NORGE

  Holmenkollen-drapet: Drapsofferet er en polsk statsborger i 50-årene

 6. POLITIKK

  Venstre-forslag om narkomonopol får støtte fra justisministerens høyre hånd