Politiet: 16-årig gutt siktet for drap på 16-årig jente

En 16 år gammel jente er knivdrept på Vinstra i Nord-Fron kommune i Oppland. En 16 år gammel gutt er pågrepet og siktet i saken, opplyser politiet.

Kriminalteknikere fra Innlandet politidistrikt og Kripos arbeidet utover natten på åstedet, der man hadde reist et telt.

Begge er fra Vinstra, men politiet kan ikke nå fortelle noe om den eventuelle relasjonen mellom de to. Også en voksen mann ble skadet i forbindelse med hendelsen, går det frem i en pressemelding fra politiet.

– Vi har kontroll på gjerningspersonen. Hendelsen skal ha skjedd i et boligfelt på Vinstra, sier operasjonsleder Pål Andersen i Innlandet politidistrikt til Gudbrandsdølen Dagningen.

Hendelsen skal ha skjedd utendørs. Den skadede personen er sendt til sykehuset på Lillehammer.

– Har dette skjedd på en institusjon eller lignende?

– Det har skjedd på en privat adresse. Hendelsesforløpet er ennå uklart, men vi mener at vi har pågrepet riktig person, sier politiadvokat Trine Hanssen til Aftenposten.

Politiadvokat Trine Hanssen opplyser til Aftenposten at både den mistenkte gjerningspersonen og offeret er i tenårene.

Skjedde i boligfelt

Knivstikkingen skjedde i utkanten av et boligfelt i Sorperoa på Vinstra. Politiet rykket ut da de fikk melding om at to personer var blitt knivstukket. Like før klokken 17 ble det opplyst at den ene var bekreftet død.

En tenåring er død etter å ha blitt knivstukket på Vinstra i Nord-Fron kommune i Oppland.

Til lokalavisen Dølen sier ordfører i Nord-Fron kommune, Rune Støstad, at dette er en ekstremt vanskelig situasjon.

– Kommunens psykososiale kriseteam er kalt ut og hele vårt fokus nå er på å hjelpe familiene til de involverte, sier han til Dølen.

– Dette er en ekstremt vanskelig og tragisk situasjon. Vi må gjøre alt vi kan for å hjelpe til nå. Ettersom flere får visst hvem de involverte er, så vil det bli vanskelig for mange. På hver sin måte vil de trenge hjelp. Kriseteamet skal gi hjelp med det er behov for, sier Støstad.

Knivstikkingen skjedde i et boligfelt på Vinstra onsdag kveld.

Det bor cirka 2600 mennesker på Vinstra. Ordføreren mener det ikke er farlig å ferdes ute, i og med at den antatte gjerningsmannen er pågrepet. Men han oppfordrer om at halloween-feiring i bygda avsluttes av hensyn til de pårørende.

Ikke snakket med siktede

Den siktede tenåringen fra Vinstra har fått oppnevnt advokat Lorentz Stavrum som forsvarer. Han har enda vært i kontakt med den siktede.

– Jeg har ikke kjennskap til saken utover det politiet har opplyst til media. Det er enda såpass hektisk der oppe at jeg ikke har fått anledning til å snakke med min klient, sier Stavrum til Aftenposten.

– Jeg har bedt politiet om å bli oppdatert så snart det er teknisk mulig, men enn så lenge får jeg bare avvente, sier Stavrum.

Forsøkte å avverge hendelsen

Den voksne personen som ble skadet i hendelen er kjørt til sykehus med kutt i beinet.

– Den som har fått knivskader kan ha fått det i forbindelse med at vedkommende prøvde å avverge hendelsen, sier operasjonsleder Andersen til NRK.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 15.54 onsdag og er nå i ferd med å varsle pårørende om det som har skjedd, skriver politiet i en pressemelding.

Kriseteamet i Nord-Fron kommune er varslet og kommunen har satt krisestab, skriver NRK.

– Tre familier er berørt. Vi har satt krisestab, som er samlet nå. Vi startet det psykososiale teamet for å gi støtte til dem som trenger det, sier ordfører Støstad til NRK.

Lokalsamfunn i sorg

Ordfører Støstad forteller om et dypt preget lokalsamfunn.

– Dette er en dypt tragisk hendelse som rammer byen veldig hardt. Det er selvsagt krevende å håndtere. Det handler om hjelpe de som er berørt. Først og fremst familie, men det er også veldig mange ungdom i bygda som har behov for å samles, gråte og å prate om det som er skjedd.

300 elever skal ha samlet seg på Vinstra videregående skole onsdag kveld ifølge rektor Leif Solheim. Skolen ble åpnet for å gi elever og andre et sted å møtes og var åpen frem til klokken 23.

Ordfører Støstad oppfordrer lokalsamfunnet om å stå sammen i tiden fremover.

– Vi er fra en liten plass og alle kjenner alle. Da er oppfordringen vår at vi står sammen og hjelper hverandre gjennom denne tragedien. Det vil komme mange tunge dager, og det vil være et behov for hjelp og støtte både til de som har mistet noen og personen som er skadet, men også familien til den siktede og siktede selv. Her er det viktig å tenke at alle må ha hjelp.