Det var ikke over for denne gang. Sommeren lot oss ikke i stikken. Etter en kjølig pause er den kommet tilbake for å omfavne Sør-Norge.

Folk gir seg over. Legger seg ned på stranden, kaster seg ut i sjøen, spiser jordbær og iskrem, sovner i solen, og nyter. Nyter. Nyter.

Sommerparadis. Nicolai August (5) og pappa Terje Sæhle leter etter krabber på Huk.
Monica Strømdahl
Huk frister med sommerfølelse. Ingen grunn til å nøle, det er bare å gi seg hen, kaste seg ut i det.
Monica Strømdahl
Under et grantre med utsikt over den glitrende fjorden satt Maiken Rye (28) med bena i kors. Våt i håret etter et etterlengtet bad. På jobben på Folkemuseet går hun i ullstakk, så da MÅTTE hun bade etter arbeidsdagens slutt, koste hva det koste ville. – Nå sitter jeg her og er lykkelig og tilfreds med å være menneske.
Monica Strømdahl
– Vi var her først, sier Lucy Cahill (8) til de åtte gjessene som kommer vaggende mot henne og moren Camilla.
Monica Strømdahl
– Dette er best, sier Javid Sharifi (25). Sammen med broren Esmat (28) (t.v.) nyter han utsikten og lurer på om han, kanskje, skal bade. De koser seg med kjeks, en kurv nektariner og kaffe.
Monica Strømdahl
Vennegjengen koser seg med grilling, bading, ananas, potetgull, volleyball og en rosa flamingo. F.v. Mattias Nyhus, Silje Norevik, Kathinka Fredriksen, Anette Dyrli og Mattias Nyhusog Mathias Esser. Med i gjengen var også Julie Greenburgh, Victoria Grefsrud, Camilla Halvorsen og Abid Smiley.
Monica Strømdahl
– Vi elsker det! stråler Kristina Sæhle fra hengekøya mellom furutrærne på Huk. Sønnene Nicolai (5) og Philip (3) koser seg også. Nicolai liker best å fange krabber.
Monica Strømdahl
Dette er toppen: Bade med badeball, og forhåpentlig få iskrem etterpå. Brødrene Anton (7) og Bernhard (9) Bottheim Haugo og kameraten Adam Sørensen (9) (rød badebukse) fryder seg over å slippe lekser. Sammen med mødrene som følger med, på land, nyter de endelig den deilige, planløse sommerfølelsen.
Monica Strømdahl
Håret hadde tørket etter forrige bad, dermed var kameratene Hans Petter Calfeldt (t.v.) og Tobis Dahl Nielsen klare for å dyppe seg på nytt – med synkront svalestup.
Monica Strømdahl

Med temperaturer opp mot 30 grader lot Oslo-folk seg lokke til badestrendene mandag ettermiddag.

Den første dagen i sommerferien kunne knapt blitt bedre i Oslo-området.

Og været skal bare bli bedre og bedre utover uken, ifølge yr.no. Det skyldes et høytrykk vest for de britiske øyer, det beveger seg østover.

Les også om rekordmange dager over 25 grader denne våren.