Norge

Elon Musk: Forstår at nordmenn er misfornøyde

Elon Musk sier norske Tesla-eiere har all grunn til å være misfornøyde med selskapet. Han sier han ønsker mobile verksteder, men venter på norske myndigheter.

Tesla-sjef Elon Musk er kjent med problemene norske Tesla-eiere har. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB scanpix

 • NTB

Det er over 26.000 Tesla-biler på norske veier og antallet har økt kraftig de siste årene. Det har ført til at verkstedskapasiteten lenge har vært sprengt, skriver Dagens Næringsliv.

I vinter lovet Tesla å ta tak i problemet og ville ansette over 300 nye servicemedarbeidere i 2018, men lite har skjedd.

– Nordmenn har all grunn til å være misfornøyde med Tesla. Vi har problemer med å utvide serviceverkstedene, spesielt i Oslo, skriver Tesla-sjefen på Twitter.

– Dette kan la seg løse raskt med mobile servicekjøretøy. Vi venter på godkjennelse fra myndighetene, fortsetter han, og viser til norske myndigheter.

Onsdag bekreftet Forbrukerrådet at de har registrert en markant økning i henvendelser om Tesla-biler. Samme dag påpekte kommunikasjonsrådgiver Nora Egenæs i Tesla Norge til NTB den store økningen i antall biler i Norge.

«Vi jobber hardt med å øke servicekapasiteten vår, og kommer blant annet til å doble antall ansatte på service og åpne et stort servicesenter i Oslo-området i løpet av året. Vi har gjennomført, og vil fortsette å gjennomføre, en rekke forbedringer av våre telefontjenester», skrev hun i en e-post.

Ifølge Forbrukerrådet går mange av klagene ut på at folk sliter med å komme i kontakt med firmaets kundeservice, og at flere har klaget på for sene leveranser. I tillegg mottar de klager i forbindelse med biler med tekniske problemer.

Relevante artikler

 1. ØKONOMI
  Publisert:

  Fornøyde Tesla-eiere, men rekordmange klager

 2. VERDEN
  Publisert:

  Svenske myndigheter vil likevel ikke forby salg av Tesla-modell.

 3. MOTOR
  Publisert:

  Tesla øker prisen på hurtiglading

 4. NORGE
  Publisert:

  Elon Musk besøker Oslo lørdag kveld

 5. ØKONOMI
  Publisert:

  Tesla ble hårfint slått i Norge i fjor

 6. NORGE
  Publisert:

  Tesla har solgt over 50.000 biler i Norge