Norge

Ni til sykehus etter to ulykker i Buskerud

I alt ni personer, minst to barn, er tatt med til sykehus etter at to møteulykker inntraff kort tid etter hverandre i Buskerud tirsdag kveld.

  • og NTB
  • Stein Erik Kirkebøen

Den første ulykken fant sted på fylkesvei 287 ved Sigdal. Fire personer var i de to involverte bilene. En av de fire, et barn på 11 år, ble hentet av luftambulanse og fløyet til Drammen sykehus, mens de tre andre ble kjørt dit i vanlig ambulanse. Skadeomfanget er ukjent for alle.

Den andre ulykken inntraff på E16 ved Kudalen. Operasjonsleder Ole Christian Bekkedal opplyser til NTB at i alt fem personer var involvert.

– De er transportert til Ringerike sykehus, et barn er sendt videre til Ullevål sykehus. Skadeomfanget er foreløpig ukjent for oss. Politiet er på vei opp dit nå, sier han.

Videre opplyser han at veien er ryddet, og at den ville bli åpnet igjen om kort tid. Politiet i Nordre Buskerud har bedt om bistand fra Søndre Buskerud som følge av at ulykkene skjedde så kort tid etter hverandre.

Ifølge operasjonslederen tyder mye på at begge ulykkene har skjedd som følge av glatt føre.

– På E16 er det snakk om at en av bilene mistet kontrollen på dårlig føre og kom over i motgående kjørefelt. Det er også glatt på fylkesvei 287, men der skjedde ulykken på et rett veistrekke, så vi håper på å få avhørt vitner og noen av de involverte på sykehuset senere for å få oppklart årsaken, sier Bekkedal.

Les mer om

  1. Trafikkulykker
  2. E16