Norge

Foreløpig fin flyt i 2. påskedagstrafikken, men her ser du hvor det kan bli kø

Et nytt kjøremønster gjorde at trafikken på 1. påskedag fløt bedre enn ved tidligere år. Her kan bilene hope seg opp i dag.

 • NTB

Mange valgte å kjøre grytidlig 1. påskedag. Det gjorde at påsketrafikken fikk en jevnere flyt enn ventet.

Det er imidlertid ventet stor trafikk og køer også 2. påskedag, men ifølge Vegtrafikksentralen hadde trafikken inntil tidlig ettermiddage hatt fin flyt både øst og sør i landet:

– Trafikken er tett, men foregår uten forsinkelser, sier trafikkoperatør Thale Eikeset ved Vegtrafikksentralen Øst til NTB rett før klokken 13.

Hun legger imidlertid til at det er ventet mer trafikk ved de vanlige knutepunktene utover dagen. Det gjelder spesielt E6 fra Lillehammer og Hamar, samt riksvei 3 og riksvei 25.

Litt lenger sørøst er det heller ingen store køer på veiene, selv om det stedvis er tett på veiene fra Hallingdal mot Hønefoss og videre mot Sandvika. Det er likevel ingen forsinkelser foreløpig.

– Det ville ikke vært overraskende om det ble mer trafikk utover ettermiddagen, sier trafikkoperatør Stian Molteberg ved Vegtrafikksentralen Sør.

Søndag, første påskedag, fløt trafikken bedre enn tidligere år. Vegtrafikksentralen peker på et nytt kjøremønster som gjorde at trafikken som mulig forklaring.

– Tidligere har vi sett at trafikken toppet seg fra 12-tiden til 22-tiden. I år så vi en ny trend, der mange valgte å kjøre grytidlig. Det gjorde at påsketrafikken fikk en jevnere flyt, sa trafikkoperatør Leif Christensen ved Vegtrafikksentralen Øst.

Vegtrafikksentralen regner med stor trafikk mandag. Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Flere ulykker 1. påskedag

Til tross for jevnere trafikk 1. påskedag, var det imidlertid flere køer, hovedsakelig som følge av ulykker.

På E16 ved Hønefoss var flere biler var involvert i en trafikkulykke søndag ettermiddag. Ingen ble alvorlig skadet, men fire personer er sendt til sykehus.

Politiet måtte også rykke ut ved riksvei 35 ved Modum der to biler var involvert i en ulykke. Ingen fikk livstruende skader, men fire personer er sendt til sykehus, opplyser politiet.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Trafikk
 2. Påske
 3. E6
 4. Trafikkulykker

Relevante artikler

 1. NORGE

  Rolig påsketrafikk både i øst og vest: – Litt vel stille

 2. NORGE

  Kø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken

 3. NORGE

  Venter stor utfartstrafikk i dag. Fredag før påske er den store bulkedagen

 4. NORGE

  Kjøre hjem i dag? Her kan du se hvor det kan bli kø – og følge trafikkflyten fortløpende

 5. OSLOBY

  Påsketrafikken har roet seg

 6. NORGE

  Fin flyt i påskeutfarten