Norge

Vil forby homoterapi for barn, men ikke for voksne

Fredag la statsminister Erna Solberg (H) frem et forslag om homoterapi som KrF kan stille seg bak. Saken har lenge vært en verkebyll for regjeringen.

Regjeringen vil forby homoterapi for barn, men vil fortsatt tillate det for voksne. I forslaget holder regjeringen det åpent om et absolutt forbud skal gjelde for personer mellom 16 og 18 år.

Konverteringsterapi eller reorientering – av mange også kalt homoterapi – har som formål å endre en persons legning fra for eksempel homofil, lesbisk eller bifil, til heterofil (se også faktaramme under).

Til Helhet er et kontaktforum for seksualitet og kristen tro som formidler «tro på at endring i seksuell orientering er mulig». Før regjeringens forslag ble lagt frem, fryktet Til Helhets styreleder at virksomheten måtte legges ned. Nå sier styrelederen at han er lettet. Han mener at virksomheten ikke vil bli rammet hvis forslaget vedtas.

Nils-Erik Aasen Flatø, fylkesleder for Fri Oslo og Viken, foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, reagerer på forslaget. Han håper på et totalforbud mot konverteringsterapi.

Anette Trettebergstuen, Aps familie- og kulturpolitiske talsperson, er ikke imponert over regjeringens forslag. Hun lover også at Ap vil gå lenger i å forby konverteringsterapi for skeive, hvis partiet kommer i regjering:

– Jeg synes ikke dette holder i det hele tatt. Regjeringen setter en aldersgrense, som de ikke har bestemt om skal være på 16 år eller 18 år.

Les også kommentar fra Andreas Slettholm: KrF lot seg ikke konvertere.

Les også

  1. Regjeringen vil forby homoterapi for barn – vil fortsatt tillate det for voksne

  2. Kommentar | KrF lot seg ikke konvertere

  3. De formidler «tro på at endring i seksuell orientering er mulig». Styrelederen mener de ikke rammes av Rajas homoterapi-lov.

  4. Rasende på regjeringen etter homoterapi-kompromiss: – Homobevegelsen har grunn til å føle seg lurt

  5. Håper på totalforbud mot konverteringsterapi: – Det er overgrep

  6. Regjeringen vil forby homoterapi

  7. Forbud mot homoterapi forsinket

  8. Hun sa først nei til behandling. Så endret situasjonen seg.

Les mer om

  1. Oppsummert-type