Norge

Kameramobilen

Samsungs nye Pixon12 kan skilte med 12 megapiksel kamera berøringsskjerm og 28mm vidvinkel.

Hvor god er Samsungs nye kameramobil? Megapiksler sier langt fra alt om bildekvaliteten.
  • Geir Amundsen
    Geir Amundsen

Ikke før har Sony Ericsson lansert sin

Les også

«Idou» ble «Satio»

med 12,1 megapiksel kamera, så er Samsung på banen med sin 12 megapiksel-variant Pixon12, eller M8910 som den også heter.

Av formfaktoren og spesifikasjonene å dømme, er dette en mobil som tar mål av seg til langt på vei å erstatte det digitale kameraet. For 28 millimeters vidvinkelobjektiv er ikke akkurat hverdagskost i mobilkameraverden.

Ei heller smart autofokus hvor du markerer motivet gjennom å berøre skjermen, noe vi også har sett tidligere fra Sony Ericsson. Dersom motivet flytter seg, påstår Samsung at kameraet følger med i svingene, hele tiden med det valgte motivet i fokus.

"Mobilen er Samsungs svar på etterspørselen etter mobiltelefoner med kamerafunksjonalitet av høy kvalitet", står det å lese i pressemeldingen. Så gjenstår det å se.

En ting er i hvert fall sikkert, og det er at antall megapiksler ikke er synonymt med bildekvalitet. Spesielt ikke fra Samsung, noe våre tidligere tester har vist.

Del med andre

Samsung gjør også et poeng ut av at deres egenutviklede Share Pix skal gjøre det enkelt å laste opp og dele bilder på Internett, på for eksempel blogger, Facebook, Flickr eller MySpace. Bildene lastes direkte opp med bare et knappetrykk, står det å lese.

For enkelt å finne frem i bildesamlingene, kan bildefilene tagges, graderes og lagres under eget navn og hvilket tidspunkt det ble tatt.

Foruten stillbilder kan Pixon12 også gjøre videoinnspillinger med en oppløsning på i 720 x 480 bildepunkter og 30 bilder i sekundet.

Multimedia

Men Pixon12 kan i rettferdighetens navn mer enn bare å ta bilder og video. På den 3.1 tommer store Oled-berøringsskjermen kan du også se film eller surfe på Internett via trådløst nettverk eller mobilt bredbånd. GPS har den også innebygget.

Mens Sonys «Satio» ikke er i butikken før i fjerde kvartal, forventes Pixon12 å være salgsklar i September. Noen pris har Samsung foreløpig ikke gått ut med.

Les også:

Les også

Irriterende mobiluvaner