Norge

Misjonssambandet stenger dørene for Märtha

I vår sa informasjonssjef Espen Ottosen i NLM at «utleie er butikk». Nå har hovedstyret vedtatt å stenge dørene for ikke-kristne religioner, slik prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøys engleskole er et eksempel på. Foto: THOMAS FOSSE / SCANPIX

Misjonssambandet snur og presiserer nå at kristne leirsteder ikke bør brukes av hvem som helst. Prinsesse Märtha er ikke lenger velkommen med sin engleskole.

Hovedstyret i landets største kristne organisasjon Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) vedtatt å stenge dørene for ikke-kristne religioner, skriver Vårt Land .

Spørsmålet om utleie av kristne leirsteder til ikke-kristne religiøse arrangementer ble aktualisert i vår da det ble kjent at det kristne leirstedet Lunde utenfor Oslo ble leid ut til en samling for unge muslimer. I høst har Det Norske Misjonsselskaps utleie av leirstedet Himmel & Hav til prinsesse Märthas engleskole vakt oppsikt.

Fraråder

«Ut fra NLMs egenart og formål vil hovedstyret fraråde utleie av bedehus/møtesaler til religiøse arrangementer som ikke er å betrakte som kristne», heter det i vedtaket fra hovedstyret i Misjonssambandet.

I vår sa informasjonssjef Espen Ottosen i NLM at «utleie er butikk» og ønsket med det muslimer velkomne som leietakere på organisasjonens leirsteder.

Det formelle ansvaret for utleie av NLMs eiendommer ligger hos ledelsen ved de enkelte leirstedene. Vedtaket fra organisasjonens hovedstyre er derfor et råd.

Nei til engleskole

– Primært skal institusjonene brukes av NLM selv, og i tillegg leies de ut til andre kristne organisasjoner. Men det skjer også utleie til for eksempel selskaper, utdanningsformål eller til møter i offentlige etaters regi, sier Ernst Jan Halsne, leder i NLM Norge.

På spørsmål fra Vårt Land sier Halsne at NLMs lokaler ikke bør leies ut til en virksomhet som prinsesse Märthas såkalte engleskole.

– Jeg vil si nei, og det vil være vårt klare råd, siden hennes virksomhet har et så sterkt religiøst aspekt ved seg. Selv om det er udefinert og ikke uten videre kan plasseres inn i noen av de etablerte religiøse systemene, vet vi nok til å si at det ikke støtter opp under den kristne tro, sier Halsne.

Les også

  1. Prinsessen tar oppgjør med englerefser Hegnar

  2. Bør ta en tenkepause