- 18-åringen hadde permisjon fra Forsvaret

18-åringen som er siktet for drapet på en 15 år gammel jente i Skaun skal ha hatt permisjon fra Forsvaret.

18-åringen har tilstått drap på den 15 år gamle jenta. Offeret ble funnet i nærheten av Skaun travbane (bildet).
  • Jonas Alsaker Vikan
  • Pål E. Solberg
  • Christer S. Christer S. Johnsen

18-åringen som har tilstått drapet, var etter det adressa.no erfarer hjemme på permisjon. Forsvaret bekrefter at han siden 12. august i år har avtjent førstegangstjeneste i Nord-Norge.

Mannens forsvarer, Torfinn Svanem, bekrefter overfor adressa.no at 18-åringen tilstår drapet.

Tilsto i natt

18-åringen er ifølge politiadvokat Helene Harsvik siktet for forsettlig drap. Svanem var til stede under avhøret i natt.

— Min klient ga en uforbeholden tilståelse for det han er siktet for, sier Svanem.

Ifølge forsvareren skal 18-åringen ha bedt en annen person om å varsle politiet. Han var derfor forberedt på å bli tatt.

- Det var hans eget initiativ som gjorde at han ble stoppet, han trodde han ville bli stoppet før han nådde så langt som han gjorde. Han har overfor meg beskrevet dette som en stor og dyp personlig tragedie som dessverre ikke bare har rammet ham selv, men også andre, sier Svanem.

Forsvareren vil ikke gå inn på motivet for drapshandlingen. Han har imidlertid vært i kontakt med siktedes foreldre mandag.

— De er helt knust. For dem er det helt uforståelig at noe slikt kunne skje.

Selve drapet skal ha skjedd i et uteområde ved travbanen i Skaun mellom klokken 18 og 19. Mannen ble undersøkt av en psykiater før han ble avhørt i natt.

Under en

Les også

18-åring tilstår drap på 15 år gammel jente

opplyste politiet at offeret ikke er formelt identifisert, men at det etter alt å dømme dreier seg om en 15 år gammel jente fra Skaun.

svp://15752