Politiet: - Alle familiemedlemmer skal avhøres

Politiet står uten mistenkte etter Horten-drapet fredag.

Teknikere fra Kripos undersøker spor utenfor boligen til den avdøde kvinnen. FOTO: HANS O. TORGERSEN

Les også:

Les også

- Hun sa hun kunne sove trygt her

Politiet står på bar bakke og har ingen mistenkte etter drapet på den 87 år gamle kvinnen i Horten fredag.

Kvinnen, som ble

Les også

Fant død 87-åring bakbundet i sengen

tidlig fredag morgen, opplevde å bli overfalt og ranet i sitt eget hjem i i Torgaten 6 i Horten så sent som i september i fjor. En av politiets teorier går ut på at det kan være en sammenheng mellom dette ranet og drapet.

— Det er en naturlig del av etterforskningen å se på andre saker, sier politiadvokat Thomas Kragelund ved Vestfold politidistrikt, men legger til at dette bare er en av flere teorier politiet undersøker.

To innbrudd

— Den tekniske etterforskningen er ikke avsluttet ennå, og jeg vil ikke kommentere hva som har kommet frem så langt, sier Kragelund til Aftenposten.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Boligen til den drepte kvinnen (87) i Torgaten 6 i Horten ligger bare noen hundre meter fra politistasjonen i Horten. FOTO: HANS O: TORGERSEN

Avdødes sønn, som bor i samme bygning som sin mor, ble også utsatt for innbrudd like før moren ble ranet. Til avisen Gjengangeren sier han at han ble frastjålet 90.000 kroner han oppbevarte i leiligheten sin.

Kragelund bekrefter at politiet er kjent med dette tyveriet.

Les også:

Les også

Kvinne (87) funnet død - drapsetterforskning i Horten

Sønnen døde

Omtrent på samme tid døde den eldste sønnen til kvinnen, men politiet ønsker ikke å uttale seg om denne saken.

De vil heller ikke fortelle om det er forsvunnet noe fra leiligheten til avdøde, eller om kvinnen også skal ha oppbevart kontanter hjemme.

— Vi går bredt ut og skal foreta avhør av alle familiemedlemmer, sier Kragelund.

Etterlyser tre menn

Politiet ønsker også å komme i kontakt med tre menn i 20-30-årene. Alle er sett i nærheten av åstedet mellom klokken 2 og 3 natt til fredag. Alle de tre har status som vitner.

Den ene er en mann på cirka 190 cm og hadde på seg en rød jakke. Den andre er cirka 175-180 cm høy og den tredje er noe lavere. Han hadde på seg en lys lue. Politiet ber videre alle som har beveget seg i Horten sentrum natt til fredag om å ta kontakt med politiet.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med personer som mellom klokken 2 og 3 natt til fredag har sett en personbil i området rundt åstedet. Politiet antar at bilen var rød.