Norge

Slektning av Tom Hagen siktet for vitnepåvirkning

En slektning av drapssiktede Tom Hagen er siktet for å ha forsøkt å påvirke et sentralt vitne i saken, skriver VG. Slektningen erkjenner ikke straffskyld.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt i Lørenskog 31. oktober 2018. Ektemannen Tom Hagen er siktet for å ha drept eller medvirkning til drap på henne.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

– Jeg kan bekrefte at min klient er siktet. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier slektningens forsvarer, advokat Trond Eirik Aansløkken, til VG.

Ifølge avisen er slektningen siktet etter straffelovens paragraf 157; «for ved trusler eller annen rettsstridig atferd overfor en aktør i rettsvesenet å ha opptrådt slik at det er egnet til å påvirke aktøren til å foreta eller unnlate en handling i forbindelse med en straffesak».

Ifølge NRK tilhører ikke slektningen Hagens nærmeste familie.

Politiinspektør Agnes Beate Hemiø i Øst politidistrikt sier at hun ikke vil kommentere eventuelle siktelser.

Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen etter at hun forsvant fra parets hjem i Lørenskog i oktober 2018.

VG skriver at vitnet leverte inn en anmeldelse etter å ha hatt en telefonsamtale fra slektningen i sommer. Ifølge avisen har vitnet forklart til politiet at samtalen opplevdes som truende og at det opplevdes som et forsøk på å påvirke tidligere politiforklaringer.

– Anmeldelsen fremstår som oppkonstruert, men jeg er dessverre forhindret i å gi noen nærmere kommentarer på grunn av den pågående etterforskningen, sier Aansløkken.

Les mer om

  1. Forsvinningssaken på Lørenskog
  2. Tom Hagen