Norge

Politiet frigir eiendommen til Tom Hagen

Drapssiktede Tom Hagen (70) kommer til å flytte hjem så fort som mulig nå som politiets etterforskere er ferdig på eiendommen i Sloraveien på Lørenskog.

Nå har politiet fjernet sperrebåndene rundt Hagen-tomten. I snart fem måneder har politiet nektet Tom Hagen å flytte hjem.
  • NTB-Steinar Schjetne
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

– Det vil nok ikke ta veldig lang tid før han er på plass. Han synes det skal bli godt å komme hjem, sa Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, etter å ha gått gjennom huset på Lørenskog fredag.

Da hadde politiet kort tid tidligere gått ut til pressen med informasjon om at de var ferdig med sitt arbeid i huset i Sloraveien, og at det derfor ikke vil bli begjært beslag i huset ytterligere framover i tid. Det har gått neste fem måneder siden det ble tatt beslag i huset.

– Det var på tide. Det har vært en lang og krevende periode for ham å være uten bolig. Vi håper at politiet har gjort funn som kan bidra til å bringe denne saken videre, sa Holden.

Han la til at huset i svært liten grad bærer preg av at det er blitt nitid saumfart av politiets kriminalteknikere og etterforskere i nesten et halvt år.

Siktet for drap på kona

Tom Hagen er siktet for å ha drept kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant for snart to år siden.

Han nekter straffskyld og stiller seg kritisk og uforstående til at politiet har tatt beslag i boligen hans i så lang tid. Politiet tror på sin side boligen kan være et åsted i den angivelige drapssaken.

Det er her de vesentligste av bevisene som er kjent i offentligheten, er funnet – blant annet fotavtrykk og mangel på avtrykk, såkalte slepespor som kan stamme fra Anne-Elisabeth Hagen, og det politiet tror er et falskt brev med krav om løsepenger for kvinnen.

– Tom Hagen har et sterkt ønske om at politiet oppklarer saken, og håper de har gjort funn i boligen som kan bidra til det, sier Holden.

Rekonstruerte bevegelser

I godt over et halvt år jobbet etterforskerne etter en teori om at hun var bortført, slik den innledende etterforskningen tilsa, før de i fjor sommer offentlig åpnet for at forsvinningssaken kunne være en drapssak.

Politiet holder kortene tett til brystet om hvilke undersøkelser og funn som er gjort i boligen. Men ifølge VG har etterforskerne nylig blant annet rekonstruert Anne-Elisabeth Hagens siste bevegelser, basert på data fra helseappen i kvinnens telefon.

– Politiet har gjennomført omfattende undersøkelser på eiendommen, men av hensyn til etterforskningen har vi ingen kommentarer til hva slags undersøkelser som er utført, eller resultatene av disse, sier Hemiø.

Bistandsadvokaten til Hagen-barna, Ståle Kihle, sier til VG at «det er på høy tid og svært fint for ham at han kan flytte hjem».

Les mer om

  1. Forsvinningssaken på Lørenskog
  2. Tom Hagen
  3. Politiet
  4. Anne-Elisabeth Hagen