Psykiatere inn etter Faiza-drapet

De siktedes mentale tilstand skal undersøkes.

  • Knut A. Nygaard

Les også:

Begge de siktede mennene etter bortføringen og drapet på Faiza Ashraf (26) skal få undersøkt sin mentale tilstand, ifølge budstikka.no.

Det betyr at psykiatere skal vurdere de to siktedes gjennom en såkalt judisiell observasjon, skriver nettutgaven til lokalavisen for Asker og Bærum.

En 25 år gammel mann har tilstått å ha drept den 26 år gamle kvinnen, og deretter dumpet henne i turområdet på Solli i Asker.

— Handlet på oppdrag

Mannen har sagt til politiet at han bortførte og drepte den 26 år gamle kvinnen på oppdrag fra en 28 år gammel drosjesjåfør.

– Vi har bestemt oss for å be om en judisiell vurdering av de to, og er i ferd med å velge hvem vi ønsker til å gjennomføre undersøkelsene, sier politiadvokat Kristin Røhne til Budstikka.

Faiza Ashraf ringte politiet tidlig om morgenen onsdag 3. februar, og fortalte at hun var i ferd med å bli bortført, og at hun lå i bagasjeromemt på en bil.

Hun fortalte også hvem hun mente sto bak bortføringen.

To pågrepet

En 28 år gammel drosjesjåfør ble raskt pågrepet og siktet for bortføring. Etter en tid ble også en 25 år gammel mann pågrepet.

Etter en tid tilsto 25-åringen å ha drept Ashraf, og han påviste for politiet hvor han hadde skjult den døde kvinnen.