Norge

Høyre freder sexkjøpsloven ut regjeringsperioden

Høyre ønsker å fjerne sexkjøpsloven som ble innført i 2009, men kommer ikke til å gjøre noe med den innenfor denne regjeringsperioden.

En rapport konkluderer med at sexloven har virket - blant annet har etterspørselen gått ned med rundt 45 prosent, og det er færre bakmenn og mindre menneskehandel.
  • Ntb

— Sexkjøpsloven må få lov til å virke i en lengre tidsperiode, sier Hårek Elvenes (H) i Stortingets justiskomité til Klassekampen.

Regjeringen har varslet en stortingsmelding basert på evalueringen som Vista Analyse leverte i fjor. Der var konklusjonen at loven har virket - blant annet har etterspørselen gått ned med rundt 45 prosent, og det er færre bakmenn og mindre menneskehandel.

— Høyre er et parti som baserer sin politikk på kunnskap og ny kunnskap, og dette er kunnskap som stortingsgruppen kommer til å forholde seg til, sier Elvenes, som opplyser at stemningen i Høyres sentralstyre tippet i retning av å beholde loven.

Av regjeringspartiene og støttespillerne har Frp, Venstre og Høyre programfestet at de vil fjerne loven fra 2009, mens KrF vil beholde den.

Les også

  1. Mer ro rundt sexkjøpsloven

  2. Moms på sexsalg

  3. Mener blåstrømpefeministene er naive

  4. Moralismen bak sexkjøpsloven

Les mer om

  1. Sexkjøpsloven
  2. Regjeringen
  3. Unge Høyre
  4. Prostitusjon