Avblåser sultestreik

Demonstrantene utenfor statsministerens kontor pakker nå sammen teltene sine og avslutter sultestreiken.

Demonstrantene pakker nå ned sine telt og bannere og er i ferd med å forlate regjeringskvartalet.
  • Peder Ottosen

— Flere og flere demonstranter forlater nå stedet, opplyser operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Gunn Bjørnbakk, overfor Aftenposten.no

Det skal nå være omlag 100 demonstranter igjen på plassen utenfor Statsministerens kontor, men stadig flere forlater området.

Årsaken til at tamilene nå velger å avslutte sin aksjon er ikke kjent, men politiet har ikke gjort noe for å tvinge demonstrantene vekk.

— Dette er ikke noe politiet har forårsaket, sier Bjørnbakk.

- Går ikke an

Onsdag ettermiddag møtte Raymond Johansen, statssekretær i Utenriksdepartementet, demonstrantene. Dette resulterte i en høylytt megafondebatt.

- De legger mer skyld på den norske regjeringen enn LTTE, og det går ikke an, sa Johansen etter demonstrasjonen.

— Vi er opptatt av å finne en løsning, men den bør komme uavhengig av en slik demonstrasjon i Norge, sa han.

Etter omkring en halvtimes diskusjon forlot statssekretæren i UD området. Demonstrantene var imidlertid ikke fornøyde, og fortsatte å rope slagord.

Enkelte løp også ut i gatene i Akersgata for å stoppe trafikken. Politi og andre demonstranter fikk dem imidlertid raskt tilbake på plassen foran statsministerens kontor i hovedstaden, skriver VG Nett.

Kvinne besvimte

Et hundretalls demonstranter trosser regnet og det sure været i hovedstaden, og holder stand utenfor Statsministerens kontor. Om lag 20 av de tamilske aktivistene har innledet sultestreik, i protest mot det de oppfatter som en handlingslammet norsk regjering.

En kvinne besvimte onsdag ettermiddag og ble fraktet fra stedet med sykebil.