Svartebørsen lever

Sist søndag ble det forbudt å selge billetter på svartebørs. Men på flere nettsider selges overprisede billetter som aldri før.

Les også:


Har du lyst til å dra på Metallica-konserten på Valle Hovin i kveld, men mangler billett? Selv om konserten egentlig er utsolgt, er det likevel ikke umulig å få tak i billett. Men da må du ut med svartebørs-pris, gjerne dobbelt så dyrt som ordinær pris.

Fritt vilt på nettet

Et raskt søk på nettet viser at flere nettportaler videreformidler billetter til Metallica-konserten. På nettstedet QXL kan du finne flere Metallica-billetter til salgs.

Svartebørs forbudt.

Prisene varierer fra 700 til 1250 kroner. De aller fleste billettene er lagt under auksjon, med andre ord kan eventuelle kjøpere øke prisene løpende. Også på nettstedet Worldticketshop.com finnes flere billetter til salgs for kveldens konsert. Prisen er på svimlende 1946 kroner.

Kritiske

Forbrukerombudet stiller seg kritiske til at svartebørsen fremdeles eksisterer.

— Vi har vært i kontakt med en del av aktørene, og konsentrerer oss om å gi dem informasjon om det endrede lovverket, sier Gry Nergård, avdelingsdirektør i Forbrukerombudet.

Flere artikler om dine rettigheter.

Forbrukerombudet kommer til å komme med sterkere reaksjoner og sanksjoner mot eventuelle lovbrytere fra august. Forbudsvedtak og bøter kan benyttes mot de som ikke følger loven.

— Ettersom loven er helt ny ønsker vi å gi aktørene muligheten til å utarbeide løsninger på hvordan håndtere dette. Vi regner med at de jobber med sine rutiner, sier Nergård.

Les også: Forbrukerombudet om svartebørssalg.

- Ikke kjøp svarte billetter

Forbrukerombudet har gjennom årene mottatt mange henvendelser fra forbrukere som føler seg lurt av svartebørssalg. Formålet med den nye loven er å unngå denne usikkerheten hos kjøperne.

- Hva bør folk gjøre dersom de har kjøpt en billett til overpris?

— I utgangspunktet anbefaler vi folk å ikke kjøpe på svartebørs, sier Nergård.

Hun anbefaler folk å sjekke ut hva konserten kostet i utgangspunktet, og aller helst kjøpe via konsertarrangøren.

— De som kjøper en billett på overpris har krav på å få refundert mellomlegget fra den som solgte billetten, påpeker Nergård.

— Men spørsmålet er hvor lett det er å få gjennomslag for et slikt krav hos den du kjøpte billetten av. Det beste er nok å ikke kjøpe til overpris, uansett, avslutter Nergård.

Dette må du betale når du bestiller fra nettbutikker.

Vil du kjøpe billetter på svartebørs? Del dine tanker med andre lesere i kommentarfeltet over til høyre.

Har du ikke billett til Metallica-konserten i kveld, bør du ikke kjøpe billetten på svartebørsen.