Norge

Unge Venstre med leir i solidaritet med AUF

Unge Venstre åpner lørdag sin sommerleir på Tromøya ved Arendal i solidaritet med AUF. Det er det første av politisk karakter etter terrorhandlingene sist fredag og får dermed stor symbolsk betydning.

- Vi har tenkt svært nøye gjennom dette. Det avgjørende var at Unge Venstre fikk et klart råd fra AUF om å sette i gang. Det andre var at politiet fastslo at det vil være trygt, sier Trine Skei Grande til NTB. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Partileder Trine Skei Grande sier det har vært tett kontakt med justisminister Knut Storberget (Ap) og Politidirektoratet om gjennomføringen og at ungdomsorganisasjonen har fått klarsignal når det gjelder sikkerhet.

— Vi har tenkt svært nøye gjennom dette. Det avgjørende var at Unge Venstre fikk et klart råd fra AUF om å sette i gang. Det andre var at politiet fastslo at det vil være trygt, sier Skei Grande til NTB.

— Det vil være en politimann i tjeneste og i uniform hver dag mens leiren varer. Dette vil skape trygghet for ungdommene. De har mange spørsmål og har behov for å møtes. Ungdomspolitikere i Norge kjenner hverandre på tvers av partigrensene. Mange av våre hadde derfor venner blant de drepte i AUF, sier Grande.

Hun roser justisministeren og politidirektør Øystein Mæland for deres hjelp med å legge forholdene til rette for at sommerleiren kunne avvikles.

— All mulig skryt av Knut. Han har gjort en kjempejobb for oss, sier Venstres leder.

Sommerleiren vil denne gang bli åpnet ved at presten Per Arne Dahl leder en minnestund. Det første gang i Venstres historie at en politisk samling innledes på denne måten, sier Skei Grande, men legger til at situasjonen også er helt spesiell.

Relevante artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Hareide avsluttet samarbeidet med Skei Grande på SMS. Hun har ikke lyst til å beskrive hvordan det føltes.

 2. NORGE
  Publisert:

  Høyre-politikere ber Listhaug beklage terror-utspill

 3. NORGE
  Publisert:

  Bare to partiledere deltar i årets Pride-parade

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Flertallsregjering «undergraver demokratiet», sa Skei Grande. Nå er hun i en slik regjering.

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Regjeringspartnerne krangler videre tross statsministerens ordre om å dempe gemyttene

 6. POLITIKK
  Publisert:

  Revygruppe ber Trine Skei Grande om unnskyldning