Norge

Hordaland politidistrikt siktet for grov uforstand i tjenesten

Spesialenheten for politisaker har ilagt Hordaland politidistrikt en bot på 100.000 kroner for grov uforstand i tjenesten i forbindelse med Monika-saken. Følg utviklingen i vårt livestudio.

  • Marita E. Valvik
    Marita E. Valvik

Spesialenheten sikter Hordaland politidistrikt for grov uforstand i tjenesten i forbindelse med Monika-saken.

Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt eget hjem på Berge i Sund, 14. november 2011. Politiet henla saken som selvmord i august 2012, tross flere mystiske omstendigheter. Etterforsker Robin Schaefner varslet overordnede om mangelfull etterforsknig underveis, men fikk ikke gehør.

Nå ilegges Hordaland politidistrikt en bot på 100.000. De er siktet for grov uforstand i tjenesten.

Konstituert politimester John Reidar Nilsen sier at de ikke har besluttet om de vil vedta foretaket. De har fem dager før de må bestemme seg. Han sier videre at de heller ikke har konkludert om det vil få personalmessige konsekvenser for enkeltpersoner.

— Straffen retter seg mot politidistriktets behandling av Robin Schaefers rapport i begynnelsen av 2014. De alvorlige spørsmålene han reiste til etterforskningen og den påtalemessige behandlingen av saken burde ha vært på en helt annen måte, sa leder Jan Egil Presthus av Spesialenheten under sin fremleggelse.

Dette er ingen kritikk av enkeltpersoner, men går på det speisialenheten kaller en kollektiv brist. Derfor Hordaland politidistrikt ilegges en foretaksstraff, altså en bot, på 100.000 kroner.