- Jeg satt og tenkte på smellet, og på ungene i baksetet

Så nære var Kurt Ræge en frontkollisjon. Foran sitter kona, i baksetet to unger. Se video av hendelsen her.

— Jeg satt og ventet på smellet. Tenkte at nå er det vår tur til å oppleve dette. Jeg tenkte på ungene i baksetet og ungene som satt hjemme og ventet, forteller Kurt Ræge fra Ualand til Stavanger Aftenblad.

Sammen med kona og de to minste ungene var Ræge onsdag ettermiddag på vei hjem etter en handletur på Ikea på Lura i Rogaland. Tilhengeren bak Land Cruiseren de kjørte, var fullastet av varer.

- Det går galt!

Midt i mot i 80-sonen kom en hvit bil som prøvde å kjøre forbi både en varebil og en traktor. Ræge forteller at han oppfattet at det kunne gå veldig galt. Bilen har ikke mulighet til å komme seg inn i rett felt før det kommer til å ende med frontkollisjon.

— Jeg rekker å bremse og legger bilen så langt inntil autovernet at parkeringssensorene piper. I bakspeilet ser jeg at hengeren begynner å vrenge ut. For at den ikke skal treffe motgående trafikk er jeg nødt til å slippe opp bremsen, forteller en skremt Ræge.

Såvidt

Den hvite bilen klarer såvidt å fullføre forbikjøringen og legge seg inn foran traktoren, takket være Ræges raske reaksjon.

— Både traktoren, forbikjøreren og jeg var alle tre på siden av hverandre i veibanen. Helt vilt! sier Ræge.

Bilisten fra Ualand har montert dashbordkamera i bilen. Kameraet har fanget opp den livsfarlige forbikjøringen onsdag ettermiddag.

— Det var selvfølgelig enda mer dramatisk i virkeligheten. Dette kunne gått veldig mye verre. Politiet må ha flere kontroller ute på veiene. Det er veldig mye aggressiv kjøring, sier Ræge etter å ha fått den skremmende nesten-frontkollisjonen litt på avstand.

Rystet UP-sjef: - Et under det gikk bra!

Sjefen for Utrykningspolitiet i Rogaland og Agder, politioverbetjent Øystein O. Krogstad, mener det veldig fort kunne skjedd en meget alvorlig trafikkulykke onsdag ettermiddag på E39 ved avkjørselen til Tengs.

— Det er jo et under at dette gikk bra! Det er jo slik kjøreadferd som dessverre altfor ofte medfører ulykker med tragiske utfall, sier UP-sjefen etter å ha sett videoen fra Kurt Ræges bil.

Han mener føreren av den hvite bilen definitivt ville blitt politianmeldt dersom politiet hadde sett hendelsen.

— Alle har plikt til å kjøre med aktsomhet og ikke lage farlige situasjoner, sier UP-sjefen.