Norge

Røkke sto bak den mystiske dressdonasjonen til Fretex

Forretningsmannen Kjell Inge Røkke innrømmer at det var hans luksusgarderobe som var donert til Fretex.

Kjell Inge Røkke innrømmer at det er hans luksusgarderobe som ble levert inn til Fretex. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB

Det forteller Røkkes pressetalsmann Rolf Nereng til MinMote.

– Røkke har nok ikke selv hatt full kontroll over at klær fra en større opprydding for flere måneder siden havnet hos Fretex, skriver han i en e-post til motenettstedet.

Nereng opplyser at Røkke ikke selv har donert dressene til gjenbrukskjeden, men håper folk liker dem og betaler en god pris til det positive arbeidet Fretex gjør. Røkke opplever at det er hyggelig at han kan bidra til bedre økonomi og mye oppmerksomhet rundt et så godt formål.

VGs motenettsted skriver at dressen Kjell Inge Røkke er ikledd på dette bildet fra 1997, er i samme stil som de som ble solgt på Fretex. Foto: Morten Holm / NTB / NTB scanpix

Det har frem til nå vært mye spekulasjoner om det har vært Røkkes luksusgarderobe som ble levert til Fretex terminalen på Alnabru. Etter dressalget på Fretex Majorstuen tirsdag kveld kom det inn flere tips om at det måtte være Røkke som eide klærne.

Fretex på Majorstuen i Oslo lagde en event for å selge italienske, skreddersydde dresser i kasjmir og ull. Dressene var donert av en anonym giver og hadde en verdi på mange hundre tusen. Donasjonen viser seg å være fra forretningsmannen Kjell Inge Røkke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Blant annet ble det funnet små bevis i lommer eller på produksjonslappen. Ifølge nettstedet Melk og Honning hadde også flere av skjortene brodert inn initialene K.R.

Donasjonen er den største i verdi fra en enkeltperson til Fretex noen gang. Det dreide seg om 300 designerblazere og skreddersydde dressbukser i kasjmir, ull og silke.

Prisene på hvert av plaggene kan trolig ligge på mellom 50.000 og 100.000 kroner. Den samlede prisen kan dermed bikke flere millioner opplyser kjedesjef for Fretex-butikkene Kristin Hareide til VGs MinMote.

Prislappen på dressene i gjenbruksbutikken har variert mellom 1000 og 4000 kroner, skriver NRK.

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Havbok-forfatter frykter at Røkke skal bruke skyskraper til å få innflytelse

 2. ØKONOMI
  Publisert:

  Dette må du vite om Kjell Inge Røkkes konflikt med torpedoen «Jannik» Iversen

 3. NORGE
  Publisert:

  Milliardærsønnen, finansakrobaten, stjerneadvokatene og torpedoen. Dette skjedde i utpressingssaken i dag.

 4. NORGE
  Publisert:

  Jan Erik «Jannik» Iversen dømt til fengsel i 20 måneder

 5. ØKONOMI
  Publisert:

  Røkke dobler formuen i skattelistene

 6. NORGE
  Publisert:

  Krymper Røkke-tårnet, men vil helst ikke jekke ned høyden