Norge

Julenedbør i nord og opphold i sør

Julen står for døren, og mange er spente på hvordan juleværet vil bli. Ifølge meteorologene blir det en del nedbør i Nord-Norge, mens Sør-Norge får opphold.

Hvem får det såkalte drømmeværet på julaften? Østlandet ser ut til å stikke av med seieren, ifølge Meteorologisk institutt.
  • Fredrik.Moen.Gabrielsen@ntb.no

Det kan se ut som det er Østlandet som får det beste været på julaften. Ifølge Meteorologisk institutt vil Østlandet ligge i le, og det vil stort sett bli opphold i landsdelen.

– Det skal være minusgrader frem til julaften, så der hvor det er hvitt nå vil det nok holde seg slik. Fra julaften av kommer det inn litt varmere luft, så temperaturen kan ligge rundt null, forteller vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør til NTB.

Hun sier at i tillegg til Østafjells vil det også bli opphold og fint vær i Finnmark.

Snø i sør

Sørlandet har vært rammet av store mengder snø de siste dagene. Fredag ble Sørlandsbanen stengt i mange timer på grunn av snøtunge trær som lå over kontaktledningen.

Ifølge Skattør vil det være opphold i sør de neste dagene, og snøen på bakken vil stort sett holde seg.

– Jeg ser på livekameraet vårt i Kristiansand at det er ganske mye snø helt ute ved kysten. Jeg tror nok snøen vil holde seg frem til julaften, sier hun.

  • Les også: Meteorologene advarer om glatte veier og krevende kjøreforhold i Sør-Norge.

Sludd i nord

– I Nord-Norge vil det bli en del nedbør fra og med søndag. Fra Troms og ned til Nord-Vestlandet vil det komme en front inn fra havet mandag. Hele kysten vil få nedbør, i form av regn, sludd eller tung snø, litt avhengig av hvor man er, sier Skattør.

I Midt-Norge vil nedbøren ta seg opp på mandagen og nå en topp på julekvelden, ifølge meteorologen. Nedbøren vil komme som snø litt oppe i høyden.

– Det vil trolig komme som regn ved kysten og snø innover i landet. I høyden ser det ut til å bli riktig fint. Jeg kan tenke meg at det blir fint å sitte inne og se ut på all snøen, sier Skattør.

Vind i Vest

På julaften vil det bli en del vind og nedbør på Vestlandet.

– Det kan se ut til å bli litt vanskelige kjøreforhold for dem som eventuelt er ute og kjører på julekvelden. Spesielt i fjellene vil det bli en del vind, og det blir regn i lavlandet, sier Skattør.

Les mer om

  1. Vær
  2. Norge
  3. Snø
  4. Meteorologisk institutt
  5. Jul