Drapssiktede i Vinstra har gått i samme klasse som den drepte jenta

Den knivdrepte jenta gikk tidligere i samme klasse som den drapssiktede 16-åringen – på ungdomsskolen. Da drapet skjedde, var begge elever på samme videregående skole, men på ulike linjer.

Her blir den drepte jenta kjørt bort fra åstedet natt til torsdag i forrige uke.

Politiet har ennå ikke kunnet gjennomføre et formelt avhør av siktede. Så langt har han bare gitt en innledende, fri forklaring uten at politiet har kunnet stille konfronterende spørsmål.

– Videre avhør gjennomføres når siktedes medisinske tilstand tillater dette, sier påtaleansvarlig, politiadvokat Stine Rigmor Grimstad, til Aftenposten.

– Kan avhør gjennomføres denne uken?

– Det kan se ut som at det kanskje må vente til neste uke, men det er en løpende vurdering.

Politiet ønsker ikke å gi mer informasjon om selve hendelsesforløpet eller hvorfor siktede befant seg i boligområdet der jenta bodde.

Motiv

Ett av de viktigste spørsmålene politiet søker svar på, er om det finnes noe motiv for drapet.

– Vi skal belyse de mulige motivene og hva som har skjedd i forkant, sier Grimstad til Aftenposten.

Så langt politiet har avdekket, var eneste relasjon mellom siktede og avdøde at de har gått i samme klasse på ungdomsskolen.

Siktede er varetektsfengslet, men det er ikke kjent om han sitter i et vanlig fengsel eller i en institusjon. Politiet ønsker ikke å fortelle hvor han er.

– Han blir ivaretatt på en forsvarlig måte på et egnet sted. Politiet har rutinemessig begjært oppnevnelse av psykiatrisk sakkyndig, sier Grimstad.

– Har kontroll på våpenet

Drapet skjedde like før klokken 16 onsdag 31. oktober.

Politiet ble varslet av flere øyenvitner og var på stedet ti minutter senere. Rett etterpå ble 16-åringen pågrepet.

Kriminalteknikere fra Innlandet politidistrikt og Kripos i arbeid på åstedet natt til torsdag i forrige uke.

– Vi vet hvem som var på stedet under gjerningen, og vi har kontroll på det antatte drapsvåpenet, sier Grimstad, som understreker at politiet fremdeles er i en tidlig fase av etterforskningen.

16-åringen ble fredag fengslet i to uker med delvis isolasjon og brev- og besøksforbud. Siktelsen mot ham ble samtidig utvidet fra drap til også å omfatte grov kroppsskade på en voksen mann som ble påført et kutt i benet da han forsøkte å avverge drapet.

Rystet lokalsamfunn

Drapet har rystet det lille bysamfunnet på Vinstra og store deler av Midt-Gudbrandsdalen. På Vinstra bor det 2600 mennesker.

– Vinstra er en liten plass. Alle kjenner alle, og derfor er det ekstra krevende, men det gjør også at vi er et samfunn der folk stiller opp, og det trenger vi nå mer enn noen gang, sa ordfører Rune Støstad i Nord-Fron da han torsdag møtte pressen på Vinstra videregående skole.