Norge

En person omkom i rekkehusbrann i Horten

En person omkom i en rekkehusbrann i Borre i Horten lørdag. Hele rekkehuset med ti boenheter er totalskadet.

Brannvesenet jobber med å slukke brann i et rekkehus i Borre i Vestfold lørdag kveld. Foto: Fredrik Wiig / Wiig media / NTB scanpix

 • NTB

– Politiet på åstedet bekrefter funn av en død person inne i en leilighet. Personen er ikke identifisert, opplyste Sørøst politidistrikt klokken 19.30 lørdag kveld.

Det ble tidlig klart at en person var savnet inne i en av rekkehusleilighetene. Kort tid senere observerte brannvesenets røykdykkere en livløs person inne i bygningen. Senere lørdag kveld opplyste politiet at en person fortsatt var savnet.

– Det jobbes med å avklare om dette er avdøde. Pårørende til savnede er varslet, opplyser politiet.

Brannvesenet jobber med å slukke brann i et rekkehus i Borre i Vestfold lørdag kveld. Foto: Fredrik Wiig / Wiig media / NTB scanpix

Hele bygget tapt

Meldingen om brannen kom like etter klokken 16 lørdag ettermiddag. Etter hvert spredte flammene seg til taket og hele bygningen sto i full fyr. En uke før jul mistet ti familier hjemmene sine.

– Hele bygget er tapt, fortalte brannsjef Per Olav Pettersen til Tønsbergs Blad i 19-tiden. Da jobbet brannmannskaper fra flere brannstasjoner intenst med å få kontroll over brannen, både med lift for å slukke fra taket og med strålerør rundt bygget.

Bygget eies av Horten kommunale boligstiftelse, opplyser Vestfold Interkommunale Brannvesen. Politiet startet raskt undersøkelser for å finne ut årsaken til brannen som trolig startet i en av leilighetene i midten av bygningen.

– Vi har begynt med etterforskning og er i gang med avhør av vitner. På stedet drives det innsats og brannslukning, sier operasjonsleder Roger Aaser i Sørøst politidistrikt til NTB.

Eksplosjonsfare

Brannmannskaper fra tre stasjoner i Vestfold rykket ut til rekkehusbrannen, og de første mannskapene var framme på stedet i 16.30-tiden. Kort tid etter opplyste brannvesenet at leiligheten var overtent og like etter var takkonstruksjonen slukt av flammene. Tre timer etter at brannen startet hadde brannvesenet kontroll.

– Vi har kontroll over brannen og har begynt med etterslukking. Det kommer til å ta flere timer, sier vaktleder Eva Hynne ved Vestviken 110-sentral til NRK.

Brannvesenet meldte tidlig at de fryktet at gassflasker kunne eksplodere, men etter et par timer var faren for eksplosjon over. Folk i området ble bedt om å holde en avstand på 300 meter fra det brennende rekkehuset.

Politifolk på stedet startet umiddelbart evakuering av beboere i området. Selv om det ikke ble ansett som farlig å oppholde seg innendørs i området, ble folk bedt om å holde seg unna åstedet utendørs.

Brannvesenet jobber med å slukke brann i et rekkehus i Borre i Vestfold lørdag kveld. Foto: Fredrik Wiig / Wiig media / NTB scanpix

Les mer om

 1. Vestfold
 2. Brann

Relevante artikler

 1. NORGE

  Næringsbygg totalskadd etter brann på Sem i Vestfold

 2. NORGE

  Ordføreren: En stor og tragisk brann. Det er en historisk del av Telemark.

 3. OSLOBY

  Kraftig brann i rekkehus på Haugenstua

 4. NORGE

  17-åring slo alarm og hindret storbrann i rekkehus

 5. OSLOBY

  Bil sto i full fyr i Oslo

 6. NORGE

  Ni evakuert etter brann i Bergen