Norge

Her smeller toget inn i en bil i Moss

Et godstog kjørte torsdag ettermiddag inn i en personbil som sto på planovergang i sentrum av Moss. Føreren gikk ut av bilen da bommene gikk ned og er uskadet.

  • Eirik Husøy
    Journalist
  • og NTB

Både Østfoldbanen og veien over planovergangen ble sperret som følge av påkjørselen som politiet meldte om i 15.45-tiden.

Operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt sier til Moss Avis at godstoget skjøv bilen rundt 50 meter bortover toglinjen ved nordre planovergang i byen.

– Vi har full prioritet på å få fjernet bilen og få Østfoldbanen i gang igjen, men frem til da vil det bli kaotisk i trafikken, sier Samuelsen.

Ingen kom til skade i påkjørselen, som skyldes uaktsomhet fra bilføreren.

– Hun ble stående på selve toglinjen i kø da bommene gikk ned. Hun kom seg heldigvis ut, men det er helt forbudt å stå i kø på en overgang, sier operasjonslederen.

Kvinnen, som er i 50-årene og kommer fra Rygge, vil miste førerkortet, opplyser politiet.

Torsdag ettermiddag pågikk arbeidet for fullt med å få fjernet bilen, som er totalvrak etter sammenstøtet med godstoget. Politiet antyder at ryddingen vil ta noe tid.

Slik så bilen ut etter sammenstøtet.

I år faller også den internasjonale planovergangsdagen, som markeres for å minne om farene ved kryssing av planoverganger, tilfeldigvis på den 7. juni. Hvert år feires denne dagen i begynnelsen av juni, ifølge Samferdselsdepartementet.

Les mer om

  1. Trafikkulykker
  2. Moss
  3. Tog
  4. Bil