NRK: Høyre tok kontakt med Cambridge Analytica i fjor

Høyre bekrefter overfor NRK at de på starten av valgåret i fjor tok kontakt med det omstridte analyseselskapet Cambridge Analytica.

Fra hovedkontoret til Cambridge Analytica i London.

Partiet mente imidlertid at selskapets metoder var over grensen og takket nei til samarbeid.

– Cambridge Analytica presenterte seg for oss i januar 2017. Vi ville ikke samarbeide med dem fordi vi syntes at de gikk over grensen med hensyn til personvern, skriver Thor-Arne Englund, pressekontakt i Høyres stortingsgruppe i en tekstmelding til NRK.

Facebook-aksjen har falt 9 prosent så langt denne uken, i kjølvannet av avsløringen rundt analytikerselskapet Cambridge Analyticas bruk av personopplysninger.

Mandag falt Facebook-aksjen nesten 7 prosent. Tirsdag falt den ytterligere 2,6 prosent. Saken har også bidratt til at Nordea, Nordens største bankkonsern, ikke lenger vurderer Facebook-aksjen som bærekraftig. Bankens avdeling for bærekraftige fond har derfor fått ordre om ikke å kjøpe flere Facebook-aksjer.

Det siste aksjekursfallet kom etter meldinger om at det amerikanske forbruker- og konkurransetilsynet Federal Trade Commission (FTC) skal granske Facebooks håndtering av personopplysninger.

Avsløringene dreier seg om hvordan selskapet Cambridge Analytica (CA) samlet inn personopplysninger fra 50 millioner brukere. Det er ikke ulovlig i seg selv, men i denne saken dreier det seg om videresalg av personopplysninger.