Norge

Eva Kristin Hansen fikk pendlerbolig fordi hun sa hun bodde i Trondheim. Samtidig krevde hun refusjon for reiser hjem til Ski.

Eva Kristin Hansen opplyste ikke Stortinget om huset hun eide i Ski. Men hun sendte 21 reiseregninger som viste at hun delvis bodde der.

Tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen.
  • Nina Selbo Torset
    Journalist
  • Vegard Venli
    Journalist
  • Åshild Langved
    Journalist

Jubelen sto i taket flere ganger i løpet av valgvaken i 2015. Fire av ti velgere i Trondheim hadde gitt sin stemme til Arbeiderpartiet.

Blant politikerne som jublet, var Eva Kristin Hansen. Trønderen hadde fløyet opp fra Oslo samme dag.

Valgvaken ble holdt på hotellet Royal Garden, som ligger rett ved Nidelva. Over broen og noen kvartaler bortenfor ligger Rosenborg.

Der var Eva Kristin Hansens hybel. Til Stortinget hadde hun oppgitt den som sitt hjemsted. Det var denne hybelen som gjorde at hun kunne kreve pendlerbolig i Oslo. Men Hansen overnattet hverken på hybelen eller i pendlerboligen denne natten.

I stedet fakturerte hun Stortinget for en natt på Radisson Blu Royal Garden Hotel. Det ligger 700 meter i luftlinje fra hybelen.

Dagen etter landet hun på Gardermoen og satte seg på en buss.

Bussen gikk til en stasjon i Ski, noen hundre meter fra huset Hansen eide sammen med mannen sin.

Etter et døgn borte, var Hansen tilbake i en tomannsbolig Stortinget ikke kjente til.

Aftenposten kan nå avsløre at Hansen en rekke ganger har reist mellom Ski og Trondheim på Stortingets regning.

Reisene skjedde i en periode der Hansen opplyste at hun bodde i Trondheim. Det gjorde at Stortinget ga henne pendlerbolig i Oslo til en verdi av minst 380.000 kroner.

Les hele saken med abonnement