Norge

Invitér online

Enkelt og morsomt. Se hvordan du gjør det her.

  • Christine Jensen

Å invitere til fest er enklere og morsommere enn noengang. Med webbaserte invitasjonstjenester får du full oversikt over hvem som kommer og hvem som ikke kommer — til enhver tid. Det samme gjør de inviterte gjestene.

Noen invitasjonstjenester lar deg til og med lage en avstemning for å finne ut hva folk for eksempel ønsker å spise på festen.

Invitasjonene blir sendt på e-post, så en forutsetning er at alle som skal inviteres med en slik tjeneste har en e-postadresse og at den som inviterer vet hva denne adressen er.

LES OGSÅ: Forbered bryllupet på nett

Vi har prøvd tre invitasjonstjenester på nett som alle fungerer bra til å invitere til alle slags festligheter og hendelser; Invitasjon.net, Facebook Events og Evite.com.


Invitasjon.net

Kryss av Her kan du lage online-invitasjoner og sende dem ut på e-post og SMS. De som får invitasjonen krysser av for om de kommer eller ikke, og de har mulighet til å samtidig legge igjen en kommentar slik som "gleder meg" eller "Jeg kan dessverre ikke. Må jobbe den kvelden."

Design: Man kan velge et ferdig design med tema, som for eksempel bursdag eller bryllup eller designe sine helt egen invitasjon ved å legge inn egne bilder og endre på bakgrunns— og tekstfarger. Inviter.no har over 100 forskjellige design man kan velge mellom.

Beskjeder: Den som har invitert får beskjed på e-post hver gang noen av de inviterte har vært innom siden, uansett om de har krysset av for om de kommer eller ikke. Kun inviterte får se invitasjonen.

Importere adresser: Tjenesten gjør det enkelt å importere e-postadresser fra en eksisterende e-postkonto slik som Gmail, Hotmail eller Outlook.

Påminnelse: De inviterte som ikke har svart får automatiske en påminnelse en uke før arrangementet.

OBS: Inviter.no, invitasjoner.net og invitasjon.net er den samme tjenesten.

Facebook

Grillfest: Nettsamfunnet Facebook, som flere hundre tusen nordmenn har meldt seg inn i, egner seg godt til å invitere til forskjellige arrangementer – enten det er en butikkåpning, grillfest eller fotballkamp.

Med og uten profil: Hvem som helst kan opprette en såkalt "event" og invitere venner til denne. Man har mulighet til å invitere venner og bekjente både med og uten Facebook-profil.

Fyll inn: Trykk på "events" og deretter "create an event". Her fyller du inn hva slags arrangement det dreier seg om, hvor og når det skal finne sted, hvem som er vertskap og hvor lenge det varer.

Bilder: Man har mulighet til å krysse av for at venner også skal kunne invitere sine venner til arrangementet og for at de inviterte skal kunne legge ut bilder på siden som er dedikert arrangementet — både før og etter.

Åpen eller hemmelig: Man avgjør selv om hendelsen skal være åpen – tilgjengelig for alle, lukket – tilgjengelig kun for de inviterte, men med litt info som alle kan se, eller hemmelig – kun inviterte får vite om hendelsen.

Svar: De inviterte kan enten svare kommer, kommer ikke eller kommer kanskje. Det er enkelt og oversiktlig å se hvem som har svart hva og de som vil kan i tillegg skrive en beskjed på den såkalte "veggen" om hvorfor/hvorfor ikke de kommer.

Evite.com

Populær: Denne tjenesten har lekker design både under bruk og i det ferdige resultatet. Og det er det tydeligvis mange som synes. Ifølge dem selv, har Evite.com over 15 millioner registrerte brukere.

Ferdigdesignet: Du kan velge mellom hundrevis av gratis ferdigdesignede invitasjoner og finner disse ved å velge kategori – enten det er halloween, grillfest, klassefest, bryllup eller dåp.

Fyll inn: Du fyller inn navn på hendelse, hvem som er verstskap, telefonnummer, sted, dato og tid. Du kan også la gjestene foreslå tid slik at det blir lettere å finne en dato det passer for flest mulig.

Regelmessig: Tjenesten har også mulighet for å lage invitasjoner som skal sendes ut regelmessig. For eksempel til en månedlig syklubb eller et tradisjonsrikt rakfisklag.

Egen design: I stedet for en forhåndsdesignet invitasjon kan du laste opp egne bilder og dermed gjøre den invitasjonen helt personlig.

Språk: Vær oppmerksom på at den amerikanske siden ikke skjønner æ, ø og å. Disse blir bare omgjort til uforståelige tegn.

Avstemninger: Tjenesten lar deg også legge inn avstemninger. Her kan du for eksempel finne ut hva slags kake flest har lyst på og hva slags musikk folk ønsker å høre. Du kan stille åpne spørsmål eller lage spørsmål med svaralternativer.

Planlegging: Evite har også en tjeneste for planlegging av fester og hendelser.

Postkorttjenester:

Man kan også bruke en av de mange tusen postkorttjenestene som finnes på nett. Disse tjenestene lar deg velge et passende kort, fylle inn en tekst for så å sende det på e-post til de du ønsker.

Se for eksempel:

Legg ved kart

Uansett hvilken måte man velger å invitere på, er det kjekt å legge ved et kart til stedet festlighetene skal foregå. Sender man invitasjonen på nett, kan man lenke til karttjenester fra for eksempel Finn.no, Gulesider.no eller Google Maps.

Sistnevnte kom nylig ut i en norsk versjon som gjør det superenkelt å lage en detaljert veibeskrivelse — både grafisk og i tekst.

Vet du hvor den inviterte bor, kan du derfor skreddersy invitasjonen ved å legge ved presis veibeskrivelse fra den invitertes hjem til stedet der festlighetene skal finne sted.

Eksempel: Se veibeskrivelse fra Akersgata 32 til Uelandsgate 4.

Også Finn og Gule Siders karttjeneste gir deg veibeskrivelse fra et sted til et annet.

På Google Maps kan du lage en veibeskrivelse som du legger ved invitasjonen.

Tips en venn om denne saken!