Bærbart nytt fra Toshiba

Toshiba lanserte onsdag flere nye bærbare PC-er på det nordiske markedet.

Selskapet, som i Norge er mest kjent for sine TV-er og projektorer, vil nå vinne norske PC-brukeres hjerter med sine nye bærbare maskiner.

Med Satellite A200, Satellite P200 og Qosmio G40 satser Toshiba på design og multimediefunksjonalitet.

— Denne gangen har vi fokusert mer på design og detaljer, sier Ken Chan, produktsjef for bærbare PC-er i Toshiba til Forbruker.no.

Satellite A200

A200 kommer med flere forskjellige skjermstørrelser, men med 15,4 tommer som standard. Den vil kjøre på Santa Rosa-plattformen fra juli. PC-en kommer til å koste fra 7000 kroner og oppover og være tilgjengelig i Norge innen et par uker.

Den kan fås med Intel Core Duo T2350-prosessor, Intel Pentium Dual Core T2080-prosessor eller Intel Core 2 Duo T5500-prosessor. Prosessorene med henholdsvis 1,86, 1,73 eller 1,66 gigahertz. A200 kommer med 2 eller 4 gigabyte RAM og opptil 200 gigabyte harddisk.

PC-en har integrert webkamera med 1,3 megapixel, stilfulle, runde høyttalere, og en blank ytre. Toshiba har også spritet opp logoen sin, som nå fremstår større og mer stilfull. A200 er utstyrt med nVidia's GeForce Go 7300-grafikkort.

Les mer om Satellite A200 her

Satellite P200

P200 er ment for privatmarkedet og spillinteresserte. Den kommer med 17 tommers widescreen-skjerm som standard og veier 3,3 kilo. I likhet med A200 har også denne runde kanter og glatte flater. Prisen vil være fra 12-15.000 kroner.

Den kan fås med Intel Core 2 Duo T5500 eller T7400-prosessor med henholdsvis 1,66 eller 2 gigahertz, 2 eller 4 gigabyte RAM og opptil 200 gigabyte harddisk. Grafikkortet er av typen nVidia GeForce Go 7600.

PC-en har innebygget webkamera, mikrofon, og Harman Kardon-høyttalere med Dolby Surround Room-teknology. Dessverre har den verken HDMI, digital audio eller DVI og batterikapasiteten er på under tre timer. På touchpaden kan man trykke på en knapp som gjør at flere forskjellige hurtigtaster kommer frem i et blått lys, inkludert noen du kan programmere selv. (se bildet under).

Les mer om Satellite P200 her

HD DVD-brenner

Også en skikkelig multimedia-PC ble presentert på pressevisningen i Oslo onsdag formiddag.

Toshiba Qosmio G40 er et monster av en maskin, i positiv forstand. Den er stor og sterk og ment som mer enn bare en PC.

— Qosmio har alt av Toshibas siste teknologi. Den er mer enn en bærbar datamaskin. Den er også TV og et helt multimediasenter, forklarer Toshibas Tony Alderson.

PC-en kjører på Intels Santa Rosa-plattform og er utstyrt med HD DVD-brenner! Det integrerte webkameraet har hele 2 megapixler og PC-en har fem høyttalere, inkludert subwooferen på undersiden. Den har 200 gigabytes harddisk, 2 gigabyte RAM, 2 gigahertz Core 2 Duo-prosessor og minne på 512 megabyte.

Den har også innebygget analog og digital tv-tuner og kommer selvsagt med en fjernkontroll og med Windows Media Center på plass. Er ikke skjermen på 17 tommer (1900X1200) stor nok har den også HDMI-utgang som gjør at du kan overføre HD-kvaliteten til en ekstern skjerm. Den er utstyrt med grafikkortet nVidia Ge-Force 8600 GT, som skal gi bedre 3D-følelse.

Toshiba lover at batteriet holder til en hel HD DVD-film. Prisen på multimedia-PC-en vil ligge på rundt 20.000 kroner.

Tablet

Flere bærbare PC-er rettet mot bedriftsmarkedet ble også presentert i Oslo onsdag.

En av disse var tablet-PC-en Portegé R400, hvor skjermen kan snurres helt rundt og legges sammen. Den lille PC-en har et kantete ytre og en blank, hvit flate. På kanten foran på PC-en er et lite display som viser hvor mye som er igjen av batteriet også videre. Produktsjefen i Toshiba er imidlertid mest solt over at det samme displayet kan vise deg hvor mange e-poster som er ulest og til og med emnet og den første linjen i e-posten - selv når den er i standby-modus.

1, 05 kilo

Toshiba presenterte også en annen, enda mindre Portegé med 12 tommers skjerm og en vekt på bare 1,05 kilo. For å få den så liten har de laget en DVD/CD-spiller-enhet som kun er 7 mm tykk. Den utraportable PC-en har en skjerm som også skal fungere bra i sterkt sollys utendørs. Prisen kommer på rundt 16.000 når den blir tilgjengelig i løpet av sommeren. Foreløpig er den så hemmelig at vi ikke fikk lov til å ta bilde av den engang.

Toshiba med ny og større logo på de bærbare PC-ene sine.
<center>Toshiba Satellite A200</center>
<center>Toshiba Satellite P200</center>
<center>Toshiba Qosmio G40</center>
<center>Toshiba Portegé R400</center>