Kvinne siktet for drap på kvinne som har vært savnet siden 2012

SKIEN (Aftenposten.no): Politiet mistenker at en kvinne som har vært savnet siden 2012 er drept. Savnede er ikke funnet.

Politiet gjennomførte tirsdag søk etter den savnede kvinnen utenfor Langbryggene i Skien.

Har du opplysninger i denne saken? Send e-post eller bruk vår krypterte varslingstjeneste.

SISTE: Den 31 år gamle kvinnen som er siktet for drap på moren Kari Grønnestad (59)er i Nedre Telemark tingrett varetektsfengslet i fire uker, skriver VG. Retten besluttet å løslate mannen som er siktet for medvirkning. Men politiet har anket avgjørelsen.

Politiet gjennomførte omfattende undersøkelser i en leilighet i Skien sentrum mandag tirsdag ettermiddag, men ville ikke si noe om bakgrunnen for undersøkelsene.

Dykkere og politi søkte ved Langbryggene i Skien og mot Klosterøya. Stedet ligger få hundre meter fra leiligheten hvor Kripos søkte med spesialhunder tirsdag ettermiddag.

— En kvinne i 30-årene er siktet for drap, og en mann i 30-årene er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse og for å ha motvirket etterforskningen, sier politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt til Aftenposten.

Begge nekter straffskyld.

Et etnisk norsk par i 30-årene og et barn er leieboere i leiligheten som ble undersøkt mandag kveld, ifølge Varden.

Kvinne savnet siden 2012

Politiadvokaten opplyser at politiet søndag mottok opplysninger som gjaldt en kvinne fra Skien som har vært savnet siden 2012.

— Det er med bakgrunn i disse opplysningene at vi har tatt ut siktelse mot to personer. Politiet har startet en omfattende taktisk og teknisk etterforskning for å kontrollere opplysningene som nå er kommet frem, sier Siljan.

Den savnede kvinnen er hverken kommet til rette eller funnet død.

Politiet setter i gang nye søk etter kvinnen i dag, blant annet med dykkere ved Klosterøya i Skienselven.

Politiet gjorde omfattende undersøkelser i en leilighet i Skien mandag kveld og natt til tirsdag. Nå bekrefter de at saken dreier seg om et mulig drap.

— Vi har kjempet i tre år

Da politiet etterforsket savnetsaken i 2012 kom det ikke frem noen opplysninger om at den savnede kvinnen var utsatt for noe kriminelt.

Aftenposten har snakket med den savnede kvinnens samboer. Han forteller at han gjentatte ganger har bedt politiet om å starte etterforskning.

— Ventetiden har vært vanskelig. Vi har kjempet i tre år for å få hjelp. Politiet kom på besøk i går og fortalte meg hvem som var siktet i saken, sier kvinnens samboer til Aftenposten.

Etter det Aftenposten erfarer er det et familieforhold mellom de siktede og den savnede kvinnen. Politiet vil foreløpig ikke si noe om deres relasjon.

Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen.

Fremstilles for varetektsfengsling

De siktede ble fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett klokken 12.30 og 14.00 tirsdag formiddag. Politiet ba om lukkede dører på grunn av faren for bevisforspillelse.

Retten etterkom begjæringen. Politiet har bedt om fire ukers varetekt på begge.

— Jeg må være tilbakeholden når det gjelder mer informasjon om de siktede, hendelsesforløpet eller de opplysningene vi har fått om den savnede kvinnen. Vi ønsker ikke at vitner blir påvirket av det de leser i pressen, sier politiadvokat Siljan.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser. I en pressemeldinger skriver de at andre enn de siktede også kan ha vært involvert.

Aftenposten kommer med mer.