Asker-drapet: Hevder drept 31-åring truet med å sprenge MC-klubbhus

Etter å ha blitt kastet ut av Rock Machine MC skal den 31 år gamle norsk-iraneren blant annet ha truet med å sprenge klubbens hovedkvarter med en håndgranat.

En mann ble søndag kveld funnet drept på Vettre i Asker.
  • NTB

31-åringen skal ha reagert kraftig da han ble kastet ut av MC-klubben. Ifølge VG, som referer fra bloggen MC- & gjengkriminalitet, som er drevet av tidligere MC-kriminelle og gjengmedlemmer, skal norsk-iraneren ha kommet med en rekke trusler etter å ha blitt kastet ut av klubben.

Han skal blant annet ha sendt bilder av en granat til medlemmer i klubben og truet med å sprenge klubbhuset.

Angivelige kilder som blir referert på bloggen, hevder på sin side at avdøde har drapstruet flere høytstående medlemmer i klubben, og at han truet med å brenne ned klubbhuset.

Nå mener politiet at 31-åringen mest sannsynlig er blitt slått i hjel av sine tidligere kamerater, som tvang ham ut av Rock Machine MC før jul i fjor.

Les også

To fengslet for Asker-drapet - tre til er pågrepet

Fremstilles for varetekt

Politiadvokat Jens Johannes Andenæs bekrefter overfor NTB at de fem siktede i drapssaken og avdøde har forbindelser til Rock Machine MC, og at politiet mener voldsdrapet i Asker har bakgrunn i en konflikt innad i dette miljøet.

Politiet mener 31-åringen ble utsatt for grov vold søndag, og at han døde av skadene han ble påført. To av de siktede skal ha hatt til hensikt å drepe ham, ifølge siktelsene som er tatt ut.

De to som er siktet for drap er varetektsfengslet i fire uker, mens ytterligere tre menn, som er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til det, blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag.

Ingen av de siktede erkjenner straffskyld.

Les også

Asker-drapet: To unge menn meldte seg for politiet. Nå er de siktet.

25 medlemmer i Norge

– I Norge har vi gjennom dommer sett at medlemmer i Rock Machine har vært involvert i narkotikaomsetning, vold og utpressing. Den har rundt 25 medlemmer i Norge, sier presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen til Dagbladet.

Klubben er internasjonal, og har sitt utspring i Canada. Advokat Tom Barth-Hofstad, som forsvarer en av de voldssiktede mennene, som skal være Rock Machines Europa-leder, avviser at klubben er en kriminell organisasjon.

Lensmann i Ullensaker, Morten Huse, har en helt annen oppfatning.

– Etter vår vurdering har Rock Machine vært noe nede for telling en periode, men i det siste forsøkt å bygge seg opp igjen. De er ikke blant de største klubbene, men medlemmene driver åpenbart med kriminell virksomhet, og ønsker å fremstå som store og tøffe, sier lensmannen til Dagbladet.