Flere branner i natt - Kvinne omkom i Moss

En kvinne i 60-årene er bekreftet omkommet etter en brann i Moss lille julaften. Også i Arendal og i Halden brant det natt til julaften.

Det melder VG.

Det er politiet som bekrefter til avisen at kvinnen er omkommet. Pårørende er varslet.

Politiet fikk mandag klokken 23.10 melding om at det hadde brutt ut en brann i et leiligetskompleks i Moss.

Politiet meldte om brannen på Kleberget rundt klokken 1.30 natt til julaften. Om lag én time senere var brannen slukket.

– Det er for tidlig å si noe om brannårsak, vi har kriminalteknikere på stedet for å se om man kan finne årsaken, sier politiadvokat Bendik Hermansen til VG.

Kvinnen ble fraktet til sykehus etter å ha fått i seg røyk som følge av brannen. Tilstanden hennes ble da beskrevet som alvorlig.

Måtte hoppe ut fra veranda

Politiet i Arendal fikk melding om brannen klokken 1.22. I overkant av tre timer senere, klokken 5.50, kunne brannvesenet melde at brannen var slukket.

Som følge av brannen hadde to beboere berget seg ved å hoppe ut fra en veranda i 2. etasje.

De to personene er ikke fysisk skadet, men de ble undersøkt av medisinsk personell på grunn av mulig inhalering av røyk.

Natt til julaften brant det også i Halden, der det var full fyr i en enebolig under oppussing.

Etterforsker brann i Halden

En enebolig i Halden ble fullstendig overtent natt til tirsdag. Det var en stund fare for at brannen kunne spre seg til andre bygninger, og naboer er evakuert.

– Det skal ikke ha vært folk i boligen. I saken blir det vitneavhør og taktisk etterforskning, og vi skal vurdere kriminalteknisk på dagtid tirsdag, sier operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt til NTB.

Huset i Halden ble fullstendig overtent natt til julaften, men det skal ikke ha vært noen mennesker til stede da det begynte å brenne.

Ingen kom til skade i brannen, opplyser Monsen.

I løpet av natta kom de i kontakt med huseier som bekreftet at ingen skal ha vært i boligen som brenner.

De nærmeste bygningene ble for sikkerhets skyld evakuert på grunn av spredningsfaren.

Klokken 5 opplyser brannvesenet til NTB at de har kontroll på brannen.

– Vi har gått over i en etterslukkingsfase. Tre til fire biler blir igjen for å rydde opp i det som eventuelt ulmer, sier operatør Bård Fredriksen ved Øst 110-sentral til NTB.

Politiet ba alle i området rundt Kjærlighetsstien om å lukke vinduene som følge av røyken fra brannen.