Mange branner over hele landet nyttårsaften

Nødetatene meldte om mange branner i de første minuttene etter midnatt nyttårsaften. Det har også vært mange ordensforstyrrelser over hele landet.

Brannvesenet tror de har klart å redde den andre delen av tomannsboligen.

Politi- og brannvesen flere steder i landet meldte om flere lyng- og gressbranner i minuttene etter midnatt, og det brant også i flere hekker, garasjer, biler og boliger.

I Bergen ble 24 personer evakuert som følge av en brann i en enebolig i Fyllingsdalen. Brannen ble meldt klokken 03.31. Det var da full fyr i en tomannsbolig i Traudalsgrend.

– Det var hektisk da vi kom frem. Boligen sto i full fyr, og situasjonen var uoversiktlig, sier Krister Sæther, politiets leder på stedet, til Bergens Tidende.

24 personer ble evakuert fra tomannsboligen og husene rundt.

– De fleste evakuerte seg selv, men noen måtte vi ta kontakt med. Det har vært mye arbeid her med å få kontroll på de evakuerte, sier Sæther.

Bilbrann i Oslo

Rett før midnatt var polititjenestemenn i Herslebs gate og registrerte skader på en utbrent varebil. Politiet hadde ingen detaljer å gi om hendelsen.

Aftenpostens journalist tok bilder med tillatelse fra politiet.

På Risvollan i Trondheim ble det avfyrt fyrverkeri inne i en boligblokk. Beboere måtte belage seg på litt røyklukt, opplyste politiet til Adresseavisen.

Aftenpostens journalist tok dette bildet av en utbrent varebil i Herslebs gate i Oslo rett før midnatt nyttårsaften.

Platting til stupetårn i brann

I Hokksund og Fredrikstad satte fyrverkeri fyr på hekker og på Kadettangen i Bærum brant det i plattingen av stupetårnet.

I Os er en mann pågrepet og siktet for å ha startet en boligbrann. Til Bergens Tidende sier operasjonsleder Knut Dahl Mikkelsen i Vest politidistrikt at de mistenker at mannen knuste en rute inn til huset før han skjøt fyrverkeri inn i stuen.

Ingen ble skadet i brannen, men boligen er ifølge politiet ubeboelig. Syv personer ble evakuert.

Statskanalen skriver like over klokken seks onsdag at brannvesenet sliter med et trangt og uoversiktlig boligområde, og at de ikke har kontroll på brannen. Boligen er overtent.

Nødrakett traff fritidsbolig

I Svolvær i Nordland ble det meldt om brann som var forårsaket av en nødrakett.

– Politipatruljen hadde tatt oppstilling på Svinøya for å bivåne fyrverkeriet i Svolvær. De ble oppmerksom på en nødrakett som var avfyrt vannrett og passerte dem i hodehøyde. Denne raketten traff så en fritidsbolig der kledningen tok fyr, skriver politiet.

To menn er pågrepet som følge av hendelsen.

Det brant også i et hus i Kyrkjebø i Sunnfjord like over klokken tre natt til onsdag. Ingen personer befant seg i huset, men Vest politidistrikt meldte om spredningsfare til en nærliggende fjøs med dyr, og flere hester ble evakuert. I tillegg ble nabohus evakuert da spredningsfaren utviklet seg. Huset det brenner i, kan ikke reddes.

Måtte stanse fester

Vest politidistrikt meldte 20 minutter over midnatt om at en mann på Åstveit i Åsane hadde fått skader i ansiktet av fyrverkeri.

– Politi og ambulanse rykket ut. Mannen ble fraktet Haukeland sykehus med mindre skader i ansiktet, skriver politiet

Flere fester med ungdommer og mindreårige gikk over styr og måtte oppløses av politiet. I Tromsø måtte politiet blant annet oppløse en fest i seilforeningens lokaler av hensyn til helse og sikkerhet for de 80 gjestene, mange av dem overstadig berusede mindreårige.

Øst politidistrikt forteller om mange oppdrag i forbindelse med ordensforstyrrelser i byen og i private hjem.

– Det har vært en veldig hektisk natt med ordensforstyrrende adferd. Heldigvis har det ikke vært noen tilfeller av alvorlig personskade, sier operasjonsleder Terje Marstad til NTB.