Norge

I dag signerte Vy avtalen om Bergensbanen. Toget til Bergen ble over to timer forsinket.

Jernbanedirektør Kirsti Slotsvik og konserndirektør i Vy, Arne Fosen, signerte avtalen ved spor 2 på jernbanestasjonen i Bergen klokken 12 fredag. Fosen tok fly over fjellet – toget var fullt. Foto: Bård Bøe/Bergens Tidende

På den store hjem-til-jul-utfartsdagen måtte reisende fra Oslo til Bergen vente over to timer før toget gikk fredag ettermiddag. Samme dag ble avtalen med Vy om å kjøre Bergensbanen frem til 2029 signert.

  • Lene Skogstrøm
    Lene Skogstrøm
    Journalist

Toget som skulle gått klokken 15.43 fra Oslo S, ble stående på stasjonen på grunn av feil ved en bremseventil på en vogn. Den måtte byttes.

– I mellomtiden satt folk på koffertene sine. Det så ut som de tok det med fatning og hadde latt juleferien begynne, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy, som var til stede på stasjonen. – Det var behersket stemning, jeg så ingen hovedpulsårer i halsen som vibrerte.

Lundeby legger til at det er sterkt beklagelig at toget ble så forsinket på en av de store utfartsdagene.

– Ja, toget var smekkfullt, og vi syntes det var bedre å kjøre et forsinket tog enn å sette opp busser, sier han.

Det ble imidlertid satt opp buss fra Voss til Bergen for dem som ønsket det, for å hindre at alle ble like mye forsinket.

Les også

I tre uker har Vy-ledelsen visst at det ville bli kaos på søndag

Lover flere avganger

Forsinkelsen må ha kommet på et lite heldig tidspunkt for Vy. Fredag ble nemlig avtalen med Jernbanedirektoratet om Trafikkpakke 3 Vest signert på Bergen stasjon av en stolt konserndirektør Arne Fosen i Vy tog.

– Tilbudet vårt innebærer en rekke forbedringer for kundene og en økning i rutetilbudet med 30 prosent, sa Fosen ifølge Vys pressemelding.

Avtalen omfatter Bergensbanen og Vossebanen fra desember 2020 til desember 2029, med mulighet for forlengelse i inntil to år.

En viktig del av tilbudet er en kraftig økning i antall avganger. Det blir seks daglige avganger mellom Bergen og Oslo hele året. I dag er det fire avganger om vinteren og fem om sommeren.

Bergenstoget fra Oslo er ifølge Vys app ikke ventet til Bergen stasjon før over midnatt, klokken 00.14. Det skulle vært fremme 22.19.

Les mer om

  1. Tog
  2. Jernbane
  3. Vy
  4. Bergen
  5. Oslo