Norge

Trusler mot skoler flere steder de siste dagene

Politiet stilte bevæpnet ved fem skoler i Innlandet tirsdag morgen etter trusler. De siste dagene har det også kommet trusler mot skoler i Vestfold og Telemark.

  • NTB

Innlandet politidistrikt opplyser at truslene mot skoler i distriktet, som ble framsatt natt til tirsdag, handlet om at noen kunne komme til skolene med våpen.

Truslene omfattet Storhamar videregående skole i Hamar, Gjøvik videregående skole, Hadeland folkehøgskole på Gran, Sentrum videregående skole i Kongsvinger og Ringsaker videregående skole i Brumunddal.

Bevæpnet politi var til stede ved skolene ved skolestart tirsdag morgen.

Trusler flere steder

– Rett før klokken 9 avsluttet politiet patruljeringen ved skolene. Truslene anses som ikke reelle, og politiet anser det som trygt å gå på skolen, opplyser politiet i en pressemelding.

Det er iverksatt etterforskning.

Også i Sørøst politidistrikt har det kommet trusler mot flere skoler de siste dagene. Fylkesdirektør for opplæring og folkehelse i Vestfold og Telemark fylkeskommune, Helge Galdal, sier til Tønsbergs Blad at truslene gjelder en av skolene i gamle Vestfold fylke.

Ifølge Varden har sju skoler i gamle Telemark fylke mottatt trusler. Truslene omfatter skolene Bamble videregående skole, Croftholmen, Rjukan, Hjalmar Johansen, Porsgrunn, Nome og Skien videregående skole.

– Like trusler

Ifølge Galdal kommer truslene fra lett gjenkjennelige Gmail- og Facebook-profiler og kan se ut som om det kommer fra virkelige personer, men at det trolig dreier seg om hackede kontoer.

– Truslene er ganske like, men på forskjellige språk. Det trues med at det i nær fremtid vil være skyting på skolene, sier han til Tønsbergs Blad.

Politiet i Sørøst skriver i en pressemelding tirsdag ettermiddag at politiet er kjent med at det har blitt publisert trusler mot skoler i store deler av landet det siste døgnet, og at politidistriktene samarbeider med Kripos og PST om truslene.

Politiet advarer videre mot at truslene har en smitteeffekt.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Hamar
  3. Hadeland
  4. Ringsaker
  5. Gjøvik
  6. Innlandet
  7. Kongsvinger