Les rekrutterenes elleville historier fra jobbintervjuet

En jobbsøker klistret tyggegummien sin fast under bordet. Les historiene til selskapene som rekrutterer flest ansatte i Norge.

Å tygge eller blåse tyggegummi, samt klistre den under bordplaten, er ikke anbefalt på jobbintervjuet. Det er heller ikke å knaske i seg alle dropsene som står på bordet foran deg.

ADECCO: En av våre rådgivere ringte en ung gutt for å avtale intervju, og ba han ta med sin CV. Han spurte om dette var nødvendig, og rådgiveren bekreftet dette.

Han fortalte da at det var litt langt å gå fra bussen og at dette ville bli litt tungt. Rådgiveren spurte hva han mente, og gjentok at han skulle ta med sin CV.

Etter noe frem og tilbake beklaget han og var ganske flau, han trodde vi ba ham om å ta med sin TV. Tror ikke kandidaten ble ansatt.

Følg Aftenposten jobb på Facebook!

Knasket i seg drops

STATOIL: Jeg holdt en gang et intervju der det kom frem at kandidaten ikke visste hvilken stilling han hadde søkt på. Han fikk heller ikke jobben.

Jeg oppdaget at en kandidat som hadde vært inne til innledende intervju, hadde klistret tyggegummien sin under bordplaten i løpet av intervjuet.

ADECCO: Vi hadde en ung mann til intervju som sikkert var litt nervøs. I løpet av intervjuet knasket han i seg samtlige drops som lå i en skål litt lengre bort på bordet.

Tok med vaffeljernet

ADECCO: Vi skulle rekruttere en salgssjef til en kunde innefor matindustrien, og overraskelsen ble stor da han under intervjuet dro frem et vaffeljern og røre, hvorpå han startet å steke vafler.

Les også

Hva gjør suksessfulle ledere før frokost?

Dette var en attraktiv stilling med mange søkere og han ønsket å gjøre seg bemerket, noe han også klarte.Men intervjuet gikk skikkelig skeis, både intervjuer og kandidat ble ukonsentrerte og det nøye planlagte intervjuet ble i stedet en hyggelig koseprat uten relevans for stillingen som skulle besettes. Kandidaten ble ikke ansatt.

Tyggegummi under bordet

AHEAD: Jeg har ikke opplevd så mange pinligheter i selve intervjuene. Det mest spesielle var antakelig den gangen jeg oppdaget at en kandidat som hadde vært inne til innledende intervju, hadde klistret tyggegummien sin under bordplaten i løpet av intervjuet.

Har du spørsmål om jobb og karriere? Aftenpostens jobbeksperter svarer på spørsmål!

Vedkommende hadde tydeligvis glemt å spytte den ut før intervjuet begynte og har i panikk lurt tyggegummien ut av munnen og plassert den under bordet. Kandidaten ble for øvrig ikke ansatt. Det er uansett et godt råd ikke å tygge tyggegummi i et intervju.

Julebordromanse

ADECCO: I et referanseintervju, da jeg på slutten spurte om det ellers var noe vi burde kjenne til med kandidaten, svarte vedkommende etter en tenkepause: «Ja, jeg har en «jobb-unge» fra et julebord for et par år sia...!» (for øvrig helt irrelevant).

RANDSTAD: Vi er et faglig miljø, og bevisst på fagkompetanse hos kandidater. Vi hadde et tilfelle der vi spurte en kandidat om detaljer rundt hans kompetanse, og han slet med å svare for seg. Han ble veldig usikker, lettere irritert og til slutt reiste han seg bare opp og gikk ut døren uten å si noe.

Da telefonen ringte, var ringelyden en illsint bjeffing. «Unnskyld, det er bare kona sa kandidaten» til den kvinnelige intervjueren

På skateboard i resepsjonen

ADECCO: En kandidat hadde glemt å slå av mobiltelefonen under intervjuet. Da den ringte, var ringelyden en illsint bjeffing. «Unnskyld, det er bare kona», sa kandidaten til den kvinnelige intervjueren...

MANPOWER:  En kandidat møtte opp halvannen time før intervjuet og suste rundt med skateboard under armen. Han sa han synes det var bedre å komme for tidlig enn for sent. Noe vi er enige i, men halvannen time før intervju er veldig tidlig.

Han var rastløs og begynte å rydde i resepsjonsområdet for oss også, noe vi ikke satte så stor pris på. Da han hadde ventet en stund og kom inn på intervjurommet for selve intervjuet, startet han samtalen med at han gjerne ville hjelpe oss med å ominnrede kontorene.

Denne saken ble først publisert i oktober 2012, og gjennomgått og oppdatert av Aftenpostens redaksjon sommeren 2013.