Norge

Elev har meldt seg og erkjent trusselmelding i Rana

En ungdomsskoleelev fra Mo i Rana har meldt seg for politiet og erkjent å ha skrevet en melding på Wikipedia som ble oppfattet som en trussel.

  • NTB

Gutten som har meldt seg fremstår som en angrende synder, og har avgitt en uforbeholden tilståelse, skriver politiet i Nordland på Twitter.

Politiet ser alvorlig på saken, men berømmer gutten for å ha meldt seg.

Torsdag ettermiddag fikk politiet melding fra Kripos om at det skal ha blitt skrevet en melding på Wikipedia som kan tolkes som en trussel om skoleskyting. Skoleelevene ble sendt hjem.

– Det vi har fått vite, er at det er noen som har redigert i en artikkel på Wikipedia. Her har det blitt redigert i en melding i en artikkel om skoleskyting og skrevet at «lista vil øke i løpet av dagen», sa operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i Nordland politidistrikt til Rana Blad.

Tar ressurser

Det var ikke spesifisert hvor denne trusselen var rettet, men det var sannsynligvis sendt fra nettverket til en ungdomsskole på Mo, opplyste Nordland politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Politiet startet etterforskning av saken og valgte fredag å være til stede ved flere skoler i Rana kommune.

Flere trusler

Dette er ikke den første trusselen mot skoler i Rana de siste årene.

I januar 2016 ble alle videregående skoler i Rana evakuert etter trusler fremsatt på appen Jodel. Også skoler i Mosjøen ble evakuert. Kripos ble koblet inn i saken, og det ble raskt avdekket at to 16 år gamle gutter hadde fremsatt truslene.

Les mer om

  1. Krim
  2. Rana
  3. Rana Blad
  4. Politiet