Politiet: - God dialog med Facebook

Oslopolitiet håper snart å få tilgang til informasjonen på Sigrids Facebook-konto.

Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til søndag.

I natt vil det ha gått én uke siden siste sikre observasjon av savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Oslopolitiet håper imidlertid fortsatt på å finne jenta i live.

— Vi må holde fast ved det håpet og tro at vi kan finnehenne i live. Derfor etterforsker vi fortsatt med såpass høy intensitet.Samtidig er det jo klart at politiet tenker at det også kan ha skjedd andre ogalvorligere ting med henne, og vi jobber også ut fra det, sierpolitioverbetjent Grete Lien Metlid, leder av Voldsavsnittet ved Oslopolitidistrikt, til Aftenposten.no.

- God dialog med Facebook

Metlid sier det ikke har skjedd noe særlig nytt i etterforskningen av saken det siste døgnet. Men noen lyspunkt er det:

— Vi har kommet i en god dialog med Facebook, og har tropå at tilgangen til Sigrids konto skal ordne seg snart, sier Metlid. Hun vetimidlertid ikke når dette vil skje.

— Jeg har forstått at det ikke vil ta så lang tid, men harikke noe konkret tidsaspekt, opplyser hun.

Hun ønsker ikke å kommentere hvorvidt politiet nå kjennertil hva slags hastighet Sigrid beveget seg i på hjemveien fra venninnen natttil søndag for en uke siden. Mobiltelefonen til Sigrid kan gi svar på dette.

— Kripos jobber med å kartlegge både dette og mange andreområder når det gjelder Sigrids mobil. Dette arbeidet pågår, og det er ikke noejeg kan si noe mer om, sier Metlid.

Godt over 1400 tips

Én uke etter forsvinningen strømmer tipsene fortsatt inn.

— Vi har mottatt et stort antall tips, godt over 1400. Blantde viktigste oppgavene i helgen er å gå gjennom tips og eventuelt følge dem oppoperativt, sier Metlid. Hun opplyser at politiet fortsatt ønsker tips i saken.Flere tips følges opp operativt, altså at politiet rykker ut og sjekker tipsenenærmere, blant annet hvor steder der tipsere melder at de har sett noe.

- Men fortsatt har vi ikke gjort noen funn som kan relaterestil saken, sier Metlid.

Les også

Sigrids foreldre: - Slipp henne, vær så snill

Politiets etterforskning står fortsatt i stampe og man stårnærmest uten spor etter den 16 år gamle jenta som forsvant på Østensjø natt tilsøndag 5. august. Lørdag har politiet fortsatt ingen spor etter Sigrid, og harikke gjort noen gjennombrudd i etterforskningen.

0808Sigrid_514710.pdf

Svensk bistand

Lørdag ble det også klart at norsk politi har bedt svensk politi om bistand i saken. Rikskriminalpolisen i Sverige utelukker ikke at Sigrid kan finnes i Sverige, skriver Expressen.

— Siden de nå har henvendt seg til svensk politi, så handler det om at de har utvidet området sitt, sier Petter Liljeblad, som er pressesekretær ved den svenske Rikskriminalpolisen, til Expressen.

— Vi kan bekrefte at vi har formidlet en etterlysning videre til politimyndighetene. Norsk politi ønsker at vi skal følge med, de har tatt med i beregningen at den forsvunnede 16-åringen kanskje ikke lenger er i Norge, og kan befinne seg i Sverige. Vi kan ikke utelukke noe, siden vi ikke vet hvor hun er, sier Liljeblad.