Kulturprofil tiltalt for ni voldtekter

En mann i 40-årene er tiltalt for flere voldtekter og for seksuell omgang med en person under 16 år, ifølge Nettavisen. Mannen nekter straffskyld.

Nettavisen får opplyst at det er tatt ut tiltale for åtte voldtekter samt ett tilfelle av seksuell omgang med en person under 16 år. Tallet ble senere rettet til ni (red. anm.)

Mannen ble i desember siktet for voldtekter av 13 kvinner. I tiltalen skal være totalt ni fornærmede jenter og kvinner. Fire anklager er dermed henlagt, påpeker mannens forsvarer, advokat Elisabeth Myhre.

Hun sier at saken fortsatt er under etterforskning.

– Min klient erkjenner fortsatt ikke straffskyld, han kjenner seg ikke igjen i anklagene slik de er blitt fremsatt, og synes det er vanskelig å forstå at det er tatt ut tiltale før etterforskningen er ferdig, sier Myhre.

Oslo statsadvokatembete uttaler til Aftenposten at tiltalen foreløpig ikke er forkynt for tiltalte.

Mannen er tidligere omtalt som «kulturtopp» og har tidligere hatt lederstillinger i ulike deler av mediebransjen og kulturlivet.

Den første anmeldelsen kom i 2015, og flere av sakene skal strekke seg flere år bakover i tid.

– Tiltalebeslutningen er sendt tingretten for berammelse i dag. Vi kommenterer ikke saken før den er bekreftet forkynt for tiltalte, skriver statsadvokat Trude Antonsen i en mail til NTB.