Norge

Nordmann tilstår drap i Latvia. Mener det var nødverge.

En Stavanger-mann meldte seg for politiet i Oslo langfredag. Han tilsto å tatt livet av en mann i Riga i Latvia tidligere i påsken.

En norsk statsborger er siktet for drap i Riga, opplyser Sørvest politidistrikt. Mannen meldte seg selv på politihuset på Grønland i Oslo langfredag.

  • NTB

Mannen er avhørt i Oslo, men saken blir etterforsket videre av Sørvest politidistrikt. Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i morgen, opplyser politiadvokat Stian Eskeland i Sørvest politidistrikt.

Latvisk politi har bekreftet at de etterforsker drap med en ukjent gjerningsperson, opplyser politiet i en pressemelding. Norsk politi har gjennom Kripos kontakt med latvisk politi.

Siktede har gitt en forklaring til politiet, men av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke gå nærmere inn på hans forklaring, sier Eskeland.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Mannen i 30-årene fra Vestlandet møtte opp på politihuset i Oslo langfredag og erkjente å ha knivstukket en person til døde.

– Ble med latvier hjem etter bytur

Mannen, som er fra Stavanger, skal ifølge avisen ha forklart at han knivstakk en mann til døde.

Nordmannen bodde på hotell i Riga, men skal blitt med hjem til en lokal mann som han møtte på byen natt til 15. april. Han har forklart at han ble angrepet av latvieren, og at han knivstakk mannen i halsen i selvforsvar, skriver Dagbladet.

Forsvarer John Christian Elden skriver i en SMS til NTB at mannen har erkjent å ha forsaket en annen manns død, men sier at det var i nødverge.

Reiste til Oslo via Litauen og Sverige

– Han reiste fra Riga til politihuset og meldte seg for å avgi forklaring der, opplyser Elden.

Mannen, som er i 30-årene, skal ha reist via Tallinn og Stockholm tilbake til Norge.

I Oslo kontaktet han advokat Elden og politiet, før han troppet opp på politihuset på Grønland.

Han har ifølge forsvareren samtykket til varetektsfengsling, men nekter straffskyld. Sørvest politidistrikt etterforsker nå saken. En eventuell rettssak vil trolig også foregå i Stavanger, opplyser politiadvokat Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Les mer om

  1. Drap
  2. Latvia
  3. Krim