- De truet med å drepe oss, men vi forsøkte å tenke på andre ting

Ingvild Selvik Ask (31) og israelske Ameer Hassan (34) fikk klar beskjed om at kidnapperne kom til å drepe dem hvis det ble nødvendig.

— Kidnapperne var klare på at de måtte ty til sterke midler for å oppnå det de ønsket. De hadde to venner som de gjerne ville ha ut av fengsel. Hvis de ikke ble løslatt ville kidnapperne være nødt til å drepe oss, sier Ingvild Selvik Ask.

Fædrelandsvennen snakket med Mandal-kvinnen da hun var på vei til ambassaden i Kairo tidlig tirsdag morgen. Det var da gått rundt fire døgn siden hun og en israelsk mann ble tatt til fange på Sinai-halvøya i Egypt.

— Nå sitter jeg i en politibil på vei til ambassaden. Jeg har fire bevæpnede vakter rundt meg, så jeg regner med at turen kommer til å gå bra, sier Ask.

Diskuterte film og musikk

31-åringen sier at kidnapperne behandlet henne bra under fangenskapet.

— Vi har vært på flukt i ørkenen siden torsdag. Kidnapperne har behandlet oss bra og vi har vært varme og fått mat. De fortalte at for å få oppmerksomheten de ønsket måtte de kidnappe turister. De truet oss på livet, men ellers har vi hatt det bra, sier Ask.

- Det må jo ha vært skremmende?

— Ja, men du må jo bare håpe at det går godt helt til det motsatte er bevist. Vi forsøkte å tenke på andre ting. Vi har vært to personer som har vært kidnappet sammen, så vi fikk ganske god tid til å bli kjent med hverandre. Vi diskuterte musikk og filmer og alt mulig for å holde humøret oppe, sier Ask.

Surrealistisk

Mandal-jenta forteller at hun opplevde hele hendelsen som surrealistisk.

— Vi satt i en drosje og ble presset av veien av to store biler. Gudskjelov at vi ikke døde i krasjet, men det gikk heldigvis bra. Deretter ble vi tatt over i disse bilene og kjørt av gårde, sier Ask.

Nå gleder hun seg til å komme tilbake til familie og venner i Norge.

— Jeg skal gi familien min en god klem. Det var tider hvor jeg lurte på om jeg kom til å komme hjem. Jeg føler meg vanvittig heldig. At det har gått bra er bare flaks. Jeg har hatt det rimelig bra, men de som har vært hjemme har hatt det verre. Det verste var å ikke kunne informere dem om at det sto bra til med meg, sier Ask

Familien lettet

Hun forteller at hun fikk lov til å ringe hjem på fredag, men siden har hun ikke hatt kontakt med noen.

— Jeg må takke egyptiske myndigheter og den norske ambassaden. De har stilt opp som bare det, sier Ask, som trolig er hjemme i Norge i løpet av dagen.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med 31-åringens far i Mandal, Kåre Ask.

— Vi er glad og letter over at hun er fri, men nå må vi samle oss litt før vi kan si noe mer, sier Ask til Fædrelandsvennen tirsdag morgen.