Bilspor kan gi politiet svar i Søndre Land-saken

Politiet har sikret seg avstøpninger av bilspor ved funnstedet, som kan bli avgjørende bevis i drapssaken i Søndre Land. De tre siktede blir framstilt for varetektsfengsling torsdag.

Politiet har sikret seg avtrykk av flere bilspor der Nils Olav Bakken (49) ble funnet drept og sterkt forbrent i Søndre Land lørdag 3. september. Sporene kan få avgjørende betydning i etterforskningen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • NTB

To dager etter at Nils Olav Bakken (49) ble funnet drept og sterkt forbrent ved en skogsvei på Veståsen i Søndre Land lørdag 3. september, sikret politiet avstøpninger av minst fire bilspor ved funnstedet. Disse avstøpningene kan bli sentrale bevis i drapssaken, skriver VG.

En kvinne i 40-årene, hennes sønn i 20-årene og en annen mann i 30-årene ble tirsdag pågrepet i saken. De er alle siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap.

De tre vil framstilles for varetektsfengsling i Gjøvik tingrett klokken 11,12 og 13.30, opplyser Innlandet politidistrikt. Politiet vil be om at fengslingsmøtene går for lukkede dører.

Avisen kjenner til at de siktede disponerer flere biler som kriminalteknikerne har viet interesse. Nå skal etterforskerne blant annet sjekke om de siktede har disponert biler med det samme hjulmønsteret.

Politiet vil også lete etter mulige DNA-spor fra den drepte 49-åringen i bilene som knyttes til de siktede.

Ingen av de tre som er pågrepet for drapet, har noen kjent tilknytning til drapsofferet, så et DNA-funn i en av bilene vil i så fall være et sterkt bevis for politiet. Kvinnen og de to mennene satt tirsdag kveld i avhør hos politiet.

Forsvareren til den siktede i 20-årene, advokat Ole Herman Frang, opplyser til NTB at han var med mannen i avhør onsdag kveld, og at det blir videre avhør torsdag ettermiddag.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier Frang, som ikke ønsker å gå inn på hva hans klient har forklart politiet, eller hvordan mannen tar det å bli viklet inn i saken.