Norge

Ljøkelsøy sikret VM-tittelen

Roar Ljøkelsøy ble lørdag verdensmester i skiflyging for annen gang. Han vant 25,6 poeng foran Andreas Widhölzl.

Ljøkelsøy droppet prøveomgangen, men var langt piggere enn fredag da han slet med sår hals. I lørdagens første omgang og den tredje i VM klinket Ljøkelsøy til med 190 meter og noterte 183 poeng. Totalt sto han med 584 poeng etter tre hopp.

Widhölzl hoppet 191 meter, men knep ikke mer enn to tideler i sammendraget på nordmannen. Med over 27 poeng til gode er Ljøkelsøy på vei til å forsvare verdensmestertittelen fra 2004. Tyskeren Sven Hannawald er den eneste som tidligere har maktet å forsvare enn VM-tittel i skiflyging.

Thomas Morgenstern er nummer tre med 549,6 poeng, Martin Koch fire med 547,9 poeng. De øvrige nordmennene ligger et stykke ned på listen. Tommy Ingebrigtsen er på 13. plass fulgt av Bjørn Einar Romøren på 14. Henning Stensrud hoppet 194,5 meter og hoppet seg opp til 16. plass før siste omgang.

Rask og pigg igjen

Roar Ljøkelsøy er rask og pigg igjen og klar til å forsvare ledelsen sin etter første dag av skiflygings-VM.

Han møtte til frokost på hopperhotellet i Grundlsee betydelig piggere enn tilfellet var dagen før. Isolasjon, hvile og varme klær har tydeligvis hjulpet orkdalingen.

— Han er klar og har vært og spist frokost, sa hoppernes pressetalsmann Tom Dahl Frøshaug til NTB lørdag morgen.

Roar Ljøkelsøy leder skiflygings-VM etter første dag med 22,8 poeng på hjemmehåpet Thomas Morgenstern foran de to avsluttende omgangene. Mulighetene for en ny VM-tittel er store.

Klokka 12.30 er det prøveomgang, mens rennet starter 13.45. Fire nordmenn hopper finaledagen, Det er foruten Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren (8), Tommy Ingebrigtsen (14) og Henning Stensrud (22), mens Sigurd Pettersen og Lars Bystøl er prøvehoppere.

Roar Ljøkelsøy ble lørdag verdensmester i skiflyging for annen gang på lørdag.