Mann siktet for å ha drept kona i Indre Østfold

Politiet har siktet en mann i 60-årene for drap etter at kona hans i 40-årene ble funnet død i Trøgstad i Indre Østfold.

Kriminalteknikere på stedet etter at en kvinne ble funnet død i Indre Østfold.

Øst politidistrikt meldte like over klokken 3 natt til fredag at de klokka 22.40 torsdag kveld ble tilkalt sammen med helsepersonell til en bolig i Trøgstad. Der ble en person funnet død.

En mann ble først siktet for å ha forlatt en annen person i hjelpeløs tilstand. Fredag ettermiddag opplyser politiet at siktelsen er skjerpet.

Politiadvokat Christoffer Wiborg Seyfarth ønsker ikke overfor NTB å kommentere hvorfor politiet har endret siktelsen, bortsett fra at det er opplysninger i saken og vurderinger politiet har gjort underveis som har ført til skjerpelsen.

– Hvilke opplysninger og vurderinger som er gjort, ønsker Seyfarth ikke å kommentere av hensyn til etterforskningen.

Av samme grunn ønsker ikke politiadvokaten å kommentere hva som gjør at det er snakk om et drap, eller om det er gjort noe beslag.

Den siktede blir avhørt fredag. Han blir fremstilt for varetektsfengsling lørdag i Romerike og Glåmdal tingrett i Lillestrøm.

Den døde kvinnen blir sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon og videre undersøkelser. De pårørende er varslet, ifølge politiet.

Den siktede har fått oppnevnt advokat Vegard Lien som forsvarer. Til VG sier Lien at han ikke har noen kommentar i saken.