TV-tittende beboere tok innbruddstyver på fersken

To innbruddstyver er pågrepet i Bærum etter å ha forsøkt å bryte seg inn i en bolig der beboerne satt våkne og så på TV.

Politiet i Bærum iverksatte forrige uke omfattende søk etter gjerningsmannen etter en knivstikking på Bekkestua. Politiet jakter gjerningsmennene bak en rekke innbrudd i området den siste måneden.

Ifølge NRK kom det først melding om et annet innbrudd på Bekkestua tidligere natt til mandag.

– Vi har pågrepet to personer som tydelig har snoket rundt i distriktet vårt i natt, sier operasjonsleder i Asker og Bærum, Tora Jordan, til kanalen.

Politiet spekulerer i at det er en samarbeidende gruppe som står bak et titalls grove innbruddstyverier i området siden juli.

Torsdag forrige uke ble en kvinne knivstukket da hun overrasket en innbruddstyv inne på kjøkkenet sitt, og gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

Politiet undersøker nå om de to pågrepne kan være knyttet til disse sakene.

– Det er godt å vite at vi har pågrepet to personer i natt, så får vi se etter hvert om vi kan knytte de til flere innbrudd, sier Jordan.

Politiet opplyser at de to pågrepne er av utenlandsk opprinnelse. En rumensk mann er etterlyst for flere innbrudd i Asker og Bærum sommer.

  • Kristin Sveen overrasket en innbruddstyv i sitt eget hjem på Bekkestua torsdag. Da mannen angrep med kniv, forsvarte Sveen seg.