Norge

Innrømmer at hun ringte til klarsynte

Saera Khan beklager i en pressemelding.

Saera Khan har tidligere avvsist at hennes høye telefonregninger skyldes oppringninger til klarsynte. Nå innrømmer hun at dette faktisk er tilfelle.
  • Randi Johannessen

Stortingsrepresentant Saera Khan (Ap) innrømmer at store deler av hennes telefonutgifter har vært knyttet til samtaler med alternative veiledere, såkalte klarsynte. Ifølge VG ringte Khan i løpet av fjorårets tre siste kvartaler 793 ganger til såkalte «spåkoner». Til sammen snakket hun med dem i 133 timer. Til slutt ba spåkonene henne om å stoppe. — Vi ønsker ikke at folk skal ringe seg fra hus og hjem. Derfor har vi rutiner når noen ringer veldig mye, sier klarsynte Lillian Johnsen til avisen. I en pressemelding sendt ut onsdag kveld beklager stortingsrepresentanten at hun har ringt til klarsynte: "Vedrørende mine telefonregninger vil jeg gi følgende redegjørelse: Mine telefonregninger har vært meget høye. Jeg har imidlertid i ettertid dekket mine telefonutgifter selv og tilbakebetalt beløp som overstiger gjennomsnittlige telefonutgifter på Stortinget. Det har ikke tidligere kommet fram at store deler av utgiftene har vært knyttet til samtaler med alternative veiledere; såkalte klarsynte. Det beklager jeg på det sterkeste. Det medfører riktighet at jeg også har hatt private samtaler til utlandet." I pressemeldingen står det ikke hvem hun har ringt til. Ifølge en kilde i Arbeiderpartiet skal Khan skal nå være sykmeldt fra Stortinget.

- Kjæresten spesialsoldat i utlandet

I slutten av september skrev VG at

Les også

Stortingsrepresentant hadde skyhøy mobilregning

. Avisen skrev at Khan hadde ringt til spåkoner for store summer, noe Khan tilbakeviste. Hun

Les også

Ringte spåkone på Stortingets regning

, og avviste at dette var årsaken til de høye telefonregningene. Khan ga ingen videre forklaring til VG, men har siden forklart at årsaken er at

Les også

- Kjæresten er spesialsoldat i utlandet

, og at hun har ringt ham på satelittelefon.

Gransket påstandene

— Jeg har en kjæreste som er spesialsoldat. Han er på hemmelige oppdrag og øvelser i utlandet, og jeg har private samtaler med ham via Forsvarets satellittelefon. Det er årsaken til at jeg har høye telefonutgifter, og til at dokumentasjonen på samtalene av sikkerhetsgrunner ikke kan utleveres, sa Khan til Dagbladet.no forrige søndag. Dette førte til at

Les også

Forsvarsjakt på Saera Khans kjæreste

. Spesialsoldater begår nemlig grov tjenesteforsømmelse om de mottar telefonsamtaler på oppdrag, og svært få har numrene til satelittelefonene. I tillegg reagerte pårørende til soldater på utenlandsoppdrag på at de ikke får snakke med sine kjære via dette systemet. Da , sa Khan til NTB at det hele beror på en misforståelse: — Min kjæreste er ansatt i det britiske forsvaret, og jobber for ISAF-styrken i NATO. Han har norske aner, forklarte Kahn.